FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/06/2015

Festa solidària pel Nepal al Tibidabo el proper dissabte 20 de juny

Societat

El Consolat General de Nepal, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, les entitats excursionistes i les ONG implicades en l’ajut humanitari, ha organitzat una festa solidària al Parc d’Atraccions del Tibidabo el proper dissabte 20 de juny, amb l’objectiu d’ajudar als damnificats dels terratrèmols que van assolar el país el passat 25 d’abril i 12 de maig. Durant la jornada, que comptarà amb nombrosos elements de la cultura i la tradició nepalesa, totes les persones assistents podran col·laborar a través d’un donatiu solidari, a canvi d’una Khata, element tradicional de la cultura del país que simbolitza puresa i compassió.

A la jornada festiva i solidària hi participen una dotzena d’ONG que treballen al Nepal com ara; la Fundació Eduqual, El Niu Feliç (The Kushi Nest), Vida Útil, Ayuda Internacional “Dona Vida”, Fundació Màgic Andreu, Amics del Nepal, Nepal-Aki, Oxfam Intermon, Metges Sense Fronteres, Ajuda en Acció, Unicef i Creu Roja. Els terratrèmols que han sacsejar el Nepal van deixar gairebé deu mil morts, prop de vint mil ferits i més d’un milió de persones afectades directament.

Durant la jornada, al Tibidabo hi haurà diversos racons representatius de la cultura, la tradició i l’espiritualitat nepalesa, on es celebraran diferents activitats, entre les que destaquen: la reproducció de documentals, una desfilada de moda nepalesa a càrrec de l’empresa Firiri, la instal·lació d’un rocòdrom i la realització de diverses conferències. El Centre Excursionista de Catalunya participarà amb la presència de la revista Muntanya. L’alpinista Edurne Pasabán, la primera dóna en fer el cim dels 14 vuitmils, també oferirà una roda de premsa. A més, es celebrarà una cerimònia budista en memòria de les víctimes dels terratrèmols, oficiada pel Venerable monjo budista Thubten Wangchen, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona.

Solidariat amb el Nepal

Els alpinistes que coneixen la zona i les organitzacions que hi estan actuant, han constatat que la població treballa contrarellotge per cobrir situacions bàsiques i necessitats humanitàries urgents. Tothom qui vulgui col·laborar però no pugui assistir a la Festa, pot fer un donatiu a través del “Compte d’ajuda als damnificats pels terratrèmols del Nepal” del Consolat del Nepal a Barcelona: ES66 2100 0920 3002 0031 8805, amb la referència “Festa solidària parc d’atraccions Tibidabo”.