FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 12/03/2023

Festa de l’Escalada, amb nous campions a la Sharma de Gavà

Baix Llobregat Escalada esportiva Escalada

Amb un ambient de dia gran, amb la transmissió en directe per part d’Esport 3 i amb els millors escaladors de competició del país disposats a lluitar pel títol, la sala Sharma de Gavà s’ha convertit en el teatre dels somnis de l’escalada catalana.

En total 161 esportistes s’han disputat els diferents títols nacionals en joc amb un dels millors escenaris possibles.

Rut Monsech (CE Alpicat) ha defensat el títol que va aconseguir la passada temporada a la sala Blocat de Centelles. Monsech ha mantingut una bonica disputa amb Maria Benach (CE Muntanyenc Sant Llorenç) per aconseguir la victòria final. Les dues escaladores han superat els primers blocs amb superioritat respecte a les quatre altres finalistes i han mantingut la igualtat que s’ha decantat per Monsech amb un top final en l’últim bloc que l’ha fet consolidar la victòria.

El pòdium l’ha tancat una de les que no acostuma a fallar com és Francis ‘Kati’ Guillen (CE Sant Quirze) que ha lluitat amb Lucia Miranda (UEC Cornellà) per aquesta tercera posició final.

En categoria masculina, el que era gran favorit per a defensar títol; Cedric Lluc Milles (CE Sant Celoni) ha fallat i Joel Codina (CCT21) ho ha aprofitat per a demostrar que passa per un gran moment de forma. Codina sense fer massa soroll ha aconseguit el títol superant al que a priori eren els favorits a la disputa a la victòria final com eren a més a més de Cedric Lluc, Pau Galofré (CCT21) i Lluc Macià (CE Esparreguera) que venia de guanyar a Vilanova.

Codina ha aconseguit la victòria gràcies a la rebaixa en el número d’intents dels tops aconseguits, on un empat entre els quatre primers, ha fet decidir la final pels intents en els tres tops sumats dels quatre blocs proposats a la final.

A Codina l’han acompanyat al pòdium, Pau Galofré, segon, i Cedric Lluc, tercer.

En categories de formació cal remarcar una participació de rècord amb gairebé un centenar de participants en les diferents categories.

En U18 femení la victòria se l’ha emportat Berta Cedillo (GE Campdevànol) que amb Martí Farrús (CEL) han estat els campions de catalunya en categoria juvenil.

El campionat també s’ha disputat en tres categories més per sota dels juvenils. Així en U16 femení, la petita de la nissaga Benach, Júlia Benach (CM de Sant Llorenç) s’ha emportat el títol i ha estat acompanyada d’un contundent Bernat Munné (CCT21) que s’ha proclamat campió en categoria masculina.

En U14 femení Abril Farrús (CEL) i Keanu Villatoro (CCT21) ha pujat al més amunt del pòdium en una de les categories de formació amb més igualtat.

I pel que fa als més petits en categoria U12 Núria Birosta (GE Manlleu) i Jan Orteu (CCT21) han estat els nous campions de Catalunya i han seguit demostrant la bona salut del planter català.

El president de la FEEC, Jordi Merino i la responsable de les seleccions catalanes CCTT, Txell Soler, han estat els encarregats de lliurar els premis als campions catalans a Gavà. La prova ha estat seguida en directe a la mateixa sala Sharma per l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.

RECUPERA LA TRANSMISSIÓ EN DIRECTE D’ESPORT3

Velocitat de Rècord

El campionat de Catalunya de Velocitat no ha tingut una participació tant gran com el de Bloc però ha deixat un nou rècord nacional. Oriol Codina (CCT21) ha aconseguit superar el mur de 15m amb un temps de 6’74 rebaixant de forma important el rècord de Catalunya que tenia ell mateix des del novembre de l’any passat quan a Càceres va aconseguir el que era el millor registre català.

Codina amb aquest temps s’ha emportat el títol de campió de Catalunya superant a la final al seu company al CCT21, Valentín Sternik que ha estat segon al pòdium. El tercer calaix també ha estat pel CCT21 , Damià Baena, que ha tancat els tres primers llocs.

En categoria femenina Carla Martínez (CCT21) s’ha emportat el títol de campiona de Catalunya tot i ser tercera a la final. La catalana s’ha vist superada per l’alacantina, Leslie Romero i per l’aragonesa, Maria Laborda.

En categories de formació destacar en U16 masculí la victòria d’Alexandre Calonne (CE Madteam), en U14 masculí d’Asher Hudson (CE Madteam), en U14 femení de Milena Casetta (CE de Sitges) i en U12 femení d’Asha Guitart (CCT21).