FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/09/2015

Ferran Sampere i Carme Tort, guanyadors de la 16a Taga 2040 Evo

Curses per Muntanya

La Taga 2040 Evo és una cursa dura, tècnica i que amaga més d’un quilòmetre vertical durant el recorregut. El cim del Taga (2.040 metres), amb una posició dominant sobre les valls del Freser i el Ter, és el gran protagonista.

Aquest diumenge 332 corredors han pres la sortida des del Passeig del Comte Guifré de Sant Joan de les Abadesses. Un passeig amb nombrós públic que ha animat a tots els participants en una sortida conjunta de la tres categories: júnior, sub-23 i absoluta.

El circuit de la categoria absoluta, amb 26,90 quilòmetres i 1.893 metres de desnivell positiu acumulat, ha passat per Can Camps, Puig Estela, Turó de Codol, i com no, pel cim del Taga.

Els tres primers classificats masculins han mantingut un frec a frec durant la major part de  la cursa. Al pas per Can Camps Albert Pujol i David Adán dominaven la cursa i Ferran Sampere els seguia d’aprop. Ha sigut aquest últim qui coronava primer el Taga posteriorment, i ja no deixava la primera posició, proclamant-se així guanyador de la cursa. El corredor local Èric Moya, subcampió al 2014, ha anat de menys a més, i a la baixada ha recuperat posicions, aconseguint una meritòria tercera plaça.

El guanyador Ferran Sampere definia així la cursa: “És el segon any que corro aquesta cursa. M’agrada molt tant a nivell organitzatiu com pel recorregut. M’he sentit molt bé des del primer moment i he tirat tot el que he pogut. No he mirat enrera fins que no he creuat la línia de meta.”

En categoria femenina, les primeres classificades també han disputat molt la cursa, però a la part final Carme Tort s’ha mostrat intractable, i ha aconseguit una destacada diferència sobre les rivals més directes.

Amb la setzena edició de la Taga 2040 Evo, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, es clausura la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. El calendari de la copa, patrocinat per Cébé i Tuga Active Wear, ha complert 14 edicions i ha comptat amb quatre curses repartides per la geografia catalana: Miravet (Ribera d’Ebre), Sant Llorenç de Montgai (La Noguera), El Pont de Suert (Alta Ribagorça) i, finalment, Sant Joan de les Abadesses (Ripollès).

Podis de la categoria absoluta

Ferran Sampere, de l’Associació Excursionista Sant Vicenç de Montalt, ha sigut primer amb 2 hores i 30 minuts. Segon lloc per Albert Pujol, del Centre Excursionista Taradell. Tercer lloc ex aequo per Carlos Cera del Club Centre Excursionista Llorençà, i Èric Moya, del Club de Muntanya horitzons.

En dones, primer lloc per Carme Tort, del Club Centre Excursionista Avinyó, amb un temps de 3 hores i 5 minuts. Segona plaça per Paloma Lobera, de l’Associació Esportiva Matxacuca, i tercera Núria Villegas, del Club Excursionista Teià.

Fotografies / Ivan Torres