FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/05/2017

Ferran Latorre ja és al camp IV i espera fer el cim de l’Everest aquest dissabte

Alpinisme

Ferran Latorre va anunciar que comença aquest dimarts el seu intent per fer el cim de l’Everest (8.848m). Ara mateix, Latorre, ja ha assolit el camp IV situat a uns 7.900m d’alçada, punt on ja va arribar durant el període d’aclimatació.  Latorre ha estat al camp base fins aquest passat dimarts esperant una finestra de bon temps al costat dels companys de cordada el francès, Yannick Graziani i l’austríac Hans Wenzl

En principi i si les condicions climatològiques ho permeten l’expedició té previst fer cim aquest pròxim cap de setmana i es calcula que entre el dissabte 27 de maig o el diumenge 28 de maig, Ferran Latorre podria ser el primer alpinista català en completar els 14 vuit mils del planeta sense oxigen.

En cas d’èxit, Ferran Latorre entraria dins d’un grup selecte d’alpinistes -només 16 sense oxigen- que han aconseguit tancar l’aventura dels catorze i obriria així també una pàgina important de l’alpinisme al nostre país.

Bona part del país ha donat suport a Latorre a les xarxes socials amb l’etiqueta #amuntferran que s’ha convertit en el crit de guerra per l’ascensió de l’alpinista. Unes xarxes socials que està fent servir Latorre per anunciar el seu estat i per anar comunicant quin és el seu full de ruta.

Després de l’ascens meteòric de Kilian Jornet aquest passat cap de setmana per la cara nord, ara totes les mirades se centraran en l’expedició de Ferran Latorre i el que pot ser un fet històric per l’alpinisme català.

L’ascens de Latorre es farà per la via normal de la cara sud, la més utilitzada per arribar al cim de l’Everest i les moltes expedicions comercials que fan la via en aquestes dates és un dels entrebancs que es pot trobar en Ferran en el seu camí cap el cim.

Les ascensions al Nanga Parbat (8.126) i al Makalu (8.481) l’últim any segons el mateix Latorre fan que l’estat d’ànim de l’alpinista establert a Osona sigui positiu tot i els entrebancs que s’ha trobat en aquesta expedició. El mateix Latorre explicava que en les diferents expedicions que ha fet fins ara a l’Everest ha sumat un any sencer instal·lat al camp base del cim més alt de la terra.

Segueix aquí l’expedició de Ferran Latorre

Des del portal www.meteomuntanya.cat  també s’està seguint de manera especial aquesta expedició. De fet des del passat 1 de maig es poden seguir les condicions meteorològiques que es troba en Ferran dia a dia a l’Everest. Des del Servei Meteorològic de Catalunya s’ha estat en contacte amb l’alpinista català per aportar aquella informació meteorològica necessària per aconseguir fer amb èxit el seu catorzè vuit mil.