FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/06/2016

Ferran Latorre ja és al camp base del Nanga Parbat

Alpinisme

Ferran Latorre ja es troba al camp base del Nanga Parbat  situat a 4.200m. Després de la seva arribada a Islamabad, aquest darrer cap de setmana,  Ferran Latorre ja ha arribat al peu del Nanga Parbat (8.126 m) on intentarà fer el seu tretzè vuit mil i situar-se a només un (l’Everest) de ser el primer català d’aconseguir aquesta xifra.

Latorre estarà pendent també d’Òscar Cadiach. L’alpinista tarragoní es troba també al Pakistan on intentarà per quarta vegada fer el cim del Broad Peak, el darrer dels cims que li manquen per tancar també els catorze vuit mils.

A Latorre l’acompanyen en aquesta expedició al Nanga Parbat el francès Helias Millerioux i l’andorrà Oriol Ribas. Repeteixen expedició amb l’alpinista català l’alemany Thomas Seidensticker i el francès Yannick Graziani, amb els qui va compartir l’any passat una èpica ascensió al Gasherbrum I (8.080 m).

Ferran Latorre atacarà el cim del Nanga Parbat per una nova ruta de la vessant nord del Diamir (línia vermella en la imatge). Una ruta que han intentat diversos alpinistes, com Reinhold Messner i Simone Moro, però que mai ningú ha aconseguit finalitzar amb èxit. La ruta que intentaran Ferran i la seva expedició comparteix la cara nord del Diamir amb la ruta més normal i utilitzada d’ascensió al Nanga Parbat: la via Kinshofer (línia groga en la imatge).

Per agilitzar l’ascensió pel llarg recorregut de la mateixa, l’expedició farà el tram de la glacera Diama amb esquís. L’expedició es podrà seguir en temps real.

unnamed