FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/03/2018

Ferran Latorre inaugurarà la 21a Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí

Cultura

Una nova edició de la Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí comença el proper dissabte 10 de març. Fins al 24 de març, la Farinera del Clot, a Barcelona, oferirà una exposició-concurs, tant de fotografia com de projeccions d’audiovisuals, professional i amateur, en la qual les persones amants del món de la muntanya i de la càmera tenen l’oportunitat de mostrar les seves dots artístiques.

La mostra, que enguany celebra el 21è aniversari, va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Sant Martí – i l’Agrupació Excursionista Icària, La Colla Excursionista La Senyera, el Foment Martinenc i La Unió Excursionista Sant Martí de Provençals.

L’objectiu de la cita és la divulgació, el coneixement, la dinamització del món excursionista, el seu entorn, el respecte a la muntanya per part de tothom i crear un espai de debat.

Ferran Latorre, primer convidat de la mostra

L’alpinista Ferran Latorre és l’encarregat de donar tret de sortida a aquesta cita cultural, amb una conferència audiovisual el dissabte 10 de març a les 7 de la tarda. Sota el títol “Els 14 vuit mil catalans. Tancant el cercle”, Latorre farà un repàs en primera persona de l’experiència viscuda cercant l’ascensió als 14 vuit mils de la terra. El seu primer vuit mil fou el 1999 a l’Annapurna, durant el rodatge del programa de TVE TVE “Al filo de lo Imposible”, i el passat 27 de maig de 2017, aconseguí el repte d’escalar els 14 cims de més de 8.000 metres, convertint-se així en el primer català a aconseguir-ho.

Álex Txikon és un dels noms propis que també trobarem a la mostra. L’alpinista basc, que acaba d’abandonar el seu intent a l’Everest hivernal sense oxigen, parlarà el 16 de març de la primera ascensió hivernal al Nanga Parbat el 2016,fins llavors el penúltim 8.000 verge durant l’estació més freda de l’any.

El divendres 23, l’alpinista i fotògraf d’alt nivell Javier Camacho oferirà l’última conferència-audiovisual amb “Lhotse entre el cielo y la tierra”, una crònica de l’ascensió al Lhotse (8.516), al nord del Nepal.

La mostra posarà punt i final el dissabte 24 amb el lliurament de premis i cloenda. Durant tots aquests dies es podrà visitar l’exposició fotogràfica de 10 del matí a 10 del vespre.

La programació completa es pot consultar al web oficial de la mostra.

Foto / Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí