FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/06/2016

Ferran Latorre comença a obrir la seva nova via al Nanga Parbat

Alpinisme

 

El repte d’aconseguir arribar al cim del Nanga Parbat (8.126m) comença a estar més a prop per Ferran Latorre. L’alpinista català ha començat a obrir traça per les noves vies.

Fins ara Latorre ja ha traçat fins als 7.100 metres segons ha fet saber mitjançant el seu compte de Twitter (@ferranlatorre)

Ferran Latorre atacarà el cim del Nanga Parbat per una nova ruta de la vessant nord del Diamir . Una ruta que han intentat diversos alpinistes, com Reinhold Messner i Simone Moro, però que mai ningú ha aconseguit finalitzar amb èxit. La ruta que intentaran Ferran i la seva expedició comparteix la cara nord del Diamir amb la ruta més normal i utilitzada d’ascensió al Nanga Parbat: la via Kinshofer. 

27859126732_44e4cc8369_h

Latorre està utilitzant els esquís en una aclimatació més senzilla que en altres ocasions com a conseqüència d’haver fet el cim del Makalu (8.481m), ara fa un mes.  L’alpinista català ha fet arribar les primeres imatges d’aquestes noves vies i de la situació d’una expedició que segueix amb pes fer preparant l’atac definitiu al cim que es farà la primera setmana de juliol.

A Latorre, l’acompanyen en aquesta expedició al Nanga Parbat: el francès Helias Millerioux i l’andorrà Oriol Ribas. Repeteixen expedició amb l’alpinista català: l’alemany Thomas Seidensticker i el francès Yannick Graziani, amb els qui va compartir l’any passat una èpica ascensió al Gasherbrum I (8.080 m).

Cal recordar que l’expedició de Ferran Latorre camí del seu tretzè vuit mil, el Nanga Parbat, es pot seguir en temps real.

Pots veure totes les imatges aquí

www.FerranLatorre.com
www.FerranLatorre.com