FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/09/2020

Mig centanar d’excursionistes participen de la VII Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus

Pallars Sobirà Excursionisme Senders Societat

La VII Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus al Port de Boet (2.511m), organitzada per la FEEC i el Comitè Departamental de l’Arièja de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) ha comptat amb la participació aproximada d’una cinquantena d’excursionistes. Aquesta caminada ha transcorregut entre uns dels passos de muntanya històrics entre la capçalera de la Vall Ferrera (Pallars Sobirà) i les valls d’Auzat i Vicdessos, a l’Arièja.

La jornada va començar el passat 6 de setembre a les 9 del matí al pàrquing de la Molinassa (Pallars Sobirà) on 24 excursionistes de la FEEC iniciaven l’ascensió fins al port de Boet (2.511 m) resseguint el traçat de l’itinerari transfronterer GR®T 62. Un preciós recorregut d’alta muntanya que supera un desnivell de 600 metres en 4 quilòmetres. Per part de la FEEC hi eren presents en Jordi Merino, president de l’entitat, en Josep Casanovas, vicepresident de l’entitat i en Marià Morera, coordinador de senders i encarregat de la coordinació amb el Comitè Départemental de l’Ariège de la Fédérations Française de Randonnée Pédestre, juntament amb representats territorials d’algunes vegueries de la FEEC. 

La delegació occitana va estar formada per 25 excursionistes més que vàren superar un desnivell positiu de 900m, provinent d’Auzat i fins arribar al Port de Boet, al voltant de les 12 del migdia. Per la part occitana, cal destacar la presència d’en Gérald Baude, president del Comitè Regional d’Occitània de la Federació francesa i representant de diversos Comitès Departamentals, com el nordcatalà dels Pirineus Orientals.

Després de recuperar forces i complint amb tots els protocols oficials sobre la pandèmia, es va fer un acte institucional entre les federacions assistens però sense invercanvi de productes regionals. La FEEC va oferir al President , Gérald Baude, una placa commemorativa del centenari acompanyada de diverses guies excursionistes. Tanmateix el president de la FEEC Jordi Merino va rebre una col·lecció de “topoguides” editades per la FFRP de la regió.

Cal destacar la presència en l’acte del Director del Parc Natural de l’alt Pirineu, en Marc Garriga, que també va rebre per part d’en Jordi Merino un record en motiu del centenari de la FEEC. La trobada va finalitzar amb la realització de fotografies per immortalitzar la Trobada Senderista Transfronterera dels Pirineus del 2020.