FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/05/2019

Èxit femení a la Transvulcania

Curses per Muntanya

La tercera prova de la Copa del Món ISF ha arribat aquest cap de setmana a les Illes Canàries, amb l’ultramarató de la Transvulcania.

Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) lidera la prova puntuable a la Copa del Món i es proclama campiona de la Transvulcania, posant-se segona de la classificació general. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), en no participar en aquesta prova, perd el liderat de l’overall i es col·loca en quarta posició després d’aconseguir la plata a les dues primeres proves del calendari.

A part de la prova puntuable per la Copa del món, la Transvulcania ha inaugurat la competició amb l’explosiva i exigent Vertical el dijous 9 de maig. Gisela Carrión (AE Matxacuca) s’emporta una segona posició i reafirma el seu estat de forma aconseguint un doblet a la Mitja Marató just dos dies més tard, juntament amb Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa).

Ragna Debats campiona de l’Ultramarató

L’holandesa amb residència a Catalunya puja al primer esglaó femení després d’un frec a frec els primers quilòmetres amb la francesa Anne-Lise Rousset Seguret i la nord-americana Megan Kimmel. Ha estat al Pico de la Cruz on Ragna ha aconseguit treure avantatge a les seves contrincants i ha pogut dominar la prova d’una forma aclaparadora fins aconseguir entrar a meta amb un temps de 8h 09’ 25’’.

La prova reina de la Transvulcania ha comptat amb un total de 74’33 quilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 4.350 metres. Des de nivell del mar, els corredors han ascendit fins al punt més alt de la illa, Roque de los Muchachos, a 2.421 metres per després tornar a nivell del mar i encarar l’última pujada a Los Llanos de Aridane on el públic els esperava amb un gran reclam.

En categoria masculina, la victòria se n’anava a França. Ha estat Thibaut Garrivier qui ha encapçalat el podi després de córrer 7h 11′ 04”. Tres minuts més tard arribava el rus Dmitry Mityaev i tancava el podi Petter Engdahl, de Suècia, set minuts més tard.

Gisela Carrión i Sheila Aviles ocupen el podi de la Mitja Marató

Èxit femení a la mitja marató amb Gisela Carrrión (AE Matxacuca) amb medalla de plata i Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa) amb bronze. La ribetana ha fet doblet de plata després de guanyar la prova inaugural de la Transvulcania, el quilòmetre Vertical. L’actual campiona de Catalunya de curses verticals exhibeix el fabulós estat de forma en el que es troba i aconsegueix entrar per arc de meta amb un temps de 2h 42’ 33’,’ just dos minuts després de la noruega Yngvild Kaspersen. Sheila Avilés ha lluitat per la tercera posició i ha aconseguit parar el cronòmetre amb un temps de 2h 50’ 30’’.

La cursa ha comptat d’un total de 24’28 quilòmetre i d’un desnivell positiu de 2.097 metres i ha sortint del Faro de Fuencaliente amb direcció al Refugi del Pilar. La cursa ha transcorregut per part de la coneguda ruta de Los Volcanes malgrat fer-ho amb la direcció oposada a lo habitual.

Fotos / Skyrunning i Transvulcania