FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/07/2015

Èxit de les estades als Alps per a joves de la FEEC al Parc Nacional dels Ecrins

Formació

Les estades als Alps per a joves de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, van finalitzar el 25 de juliol amb un balanç molt positiu. El grup format per 10 joves d’arreu de Catalunya, acompanyats pel tècnic Jordi Canyameres, va aconseguir complir els objectius marcats al programa inicial.

El càmping de la població d’Ailefroide va fer les funcions de camp base. La primera part de l’estada es va centrar en l’ascensió a la Barre des Écrins (4.101 metres), un dels pics més desitjats per tots els alpinistes que viatgen a aquesta zona alpina. El cim escollit  per aclimatar, i afrontar amb més garanties el quatre mil a l’endemà, va ser el Roche Faurio (3.730 metres).

Els joves alpinistes van fer cim a la Barre des Écrins per la via normal el dimecres 22 de juliol després de superar una espectacular cresta final. La baixada pel coll Brèche Lory i el Glacier Blanc es va desenvolupar sense cap contratemps.

Durant la segona part de l’estada el grup va practicar l’escalada esportiva a la zona de La Draye, i una cordada va fer les vies clàssiques d’autoprotecció ‘Le fissure d’Ailefroide’  i ‘Snoopy directe’. La setmana es va tancar amb la realització de la via ferrada de Les Claux, un atlètic i espectacular recorregut pels gorgs d’Ailefroide.

Fotografies: Jordi Canyameres