FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/05/2015

Excursionistes de Vinaròs i la Sènia organitzen la vuitena Marxa Senderista de la Tinença de Benifassà

Excursionisme

L’Aula de Natura de Vinaròs (el Baix Maestrat) i el Centre Excursionista Refalgarí, de la Sènia (el Montsià) organitzen conjuntament la Marxa Senderista de la Tinença de Benifassà per donar a conèixer el patrimoni natural i cultura d’aquesta singular comarca històrica del País Valencià.

Per 8è any consecutiu, el proper 31 de maig, es realitza la Marxa Senderista de la Tinença de Benifassà que té sortida a Fredes, per continuar fins a Cantaperdius, i després arribar a l’emblemàtic cim del Tossal del Rei. Una vegada recuperats de l’ascens, els participants baixaran a Pinar Pla, a la recerca de Roca Blanca i el Mas del Peraire. El dinar està previst al Refugi Font Ferrera de la FEEC, des d’on després de recuperar les forces, es torna cap a Fredes seguint el sender GR 7. Una ruta de 18 km amb 950 m de desnivell acumulat, que es pot recòrrer a peu en unes 5 o 6 hores i que desdibuixa les fronteres autonòmiques de Catalunya i el País Valencià.

La Tinença de Benifassà

La Tinença de Benifassà és un territori històric integrat actualment a la comarca del Baix Maestrat, tot i que les relacions sempre han estat més intenses amb la dels Ports i la resta de les Terres de l’Ebre. Hi pertanyen els pobles de Castell de Cabres, la Pobla de Benifassà, el Bellestar, el Boixar, Coratxà, Fredes i Bel (integrat dins del municipi de Rossell).

Al Boixar, al Parc Natural de la Tinença de Benifassà, hi ha la Casa-Refugi el Boixar, implicada en la Marxa Senderista de la Tinença de Benifassà, amb una oferta inclosa en el catàleg d’Avantatges per als Federats. La Casa-Refugi el Boixar ofereix allotjament rural en una casa centenària, antigament un forn de pa i una fàbrica de fideus, que ha estat restaurada per oferir-se com a casa-refugi.