FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 04/02/2020

Europeu amb regust olímpic per Aida Torres, Rut Casas i Héctor Bazán

Escalada esportiva Escalada

L’estrena de l’escalada com a disciplina olímpica serà un fet el pròxim estiu als Jocs Olímpics de Tòquio.
Els escaladors i escaladores catalanes buscaran l’última oportunitat per ser el 27 i 28 de març als Campionats d’Europa d’escalada que se celebraran a Moscú.

El seleccionador del combinat de la FEDMEDavid Macià, ha donat ja la llista de convocats per aquests europeus on el pes dels escaladors de la FEEC tornarà a ser decisiu.

Les osonenques Aida Torres (Centre Excursionista Torelló) i Rut Casas (Grup Excursionista Manlleu) intentaran lluitar per una de les places que encara quedaran per poder anar als Jocs de Tòquio. Aquest però és només un objectiu de les escaladores de la FEEC que aniran a Moscú amb l’objectiu principal de competir davant de les millors escaladores europees. Austríaques, suïsses i italianes tornaran a ser les principals favorites de la competició.

L’osonenc Héctor Bazán (Grup Excursionista Manlleu) serà el representant de l’expedició masculina catalana a Moscú. Bazán és una de les promeses de l’escalada catalana i conjuntament amb l’extremeny Alberto Ginés que ja va aconseguir la classificació per Tòquio al preolímpic de Toulouse són els dominadors de l’escalada en bloc a l’Estat.

L’europeu seguirà els criteris dels Jocs Olímpics i punturà a la combinada sumant les tres disciplines on participaran els escaladors: bloc, corda i velocitat. Precisament aquesta multidisciplinar obligada per la competició olímpica fa minvar opcions als representants catalans que davant tindran els italians, alemanys, suïssos i austríacs com a principals aspirants a les places per Tòquio.

El seleccionador de la FEDME, David Macià, ha reconegut que el principal repte és superar les primeres eliminatòries i poder avaluar el nivell dels esportistes davant del potencial dels escaladors europeus.
Abans els seleccionats aniran concentrats prèviament del 28 de febrer a l’1 de març i del 13 al 15 de març al Kletterzentrum d’Innsbruck.