FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/01/2014

Eudald Carbonell inaugura el cicle de conferències de muntanya del Club Alpí K2 de Tarragona

Cultura

La Diputació de Tarragona i el Club Alpí K2 han presentat una nova edició del cicle de conferències “El mestratge a la muntanya”, que durarà tot el mes de febrer. La conferència inaugural de la setena edició del cicle, amb el títol “Els primers muntanyencs”, anirà a càrrec de l’arqueòleg català Eudald Carbonell, i tindrà lloc a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, el proper 6 de febrer, a les 19.30 hores.

Eudald Carbonell ha cursat estudis superiors a Girona, Barcelona i París. És doctor en geologia del quaternari per la Universitat Pierre et Marie Curie i en història per la Universitat de Barcelona. Ocupa la càtedra de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili i és l’investigador principal del Grup d’Autoecologia Humana del Quaternari d’aquesta universitat i director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

140129 cicle conferencies tarragona JPGTres conferències més i una exposició

El cicle “El mestratge a la muntanya” consta de tres conferències més i una exposició sobre “Gäbäl al-barka, el Montsant, muntanya d’anacoretes”, que estarà instal·lada al pati del Palau de la Diputació de Tarragona. La primera conferència del cicle, amb el títol “Dos gegants de l’Himalaya: Kanchechunga 8.586 metres i Gasherbrum 8.068 metres”, anirà a càrrec d’Òscar Cadiach, el 13 de febrer. El 20 de febrer, Nives Meroi i Romà Benet faran “Un relat de la seva trajectòria i vivències”. El cicle es tancarà el 27 de febrer, amb Pau Salas i Lluís Pons, que parlaran sobre “Gäbäl al-barka, el Montsant, muntanya d’anacoretes”.