FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 20/05/2023

Ester Franch i Alejandro Villarino s’imposen a la Ultra Serra Ensija de la Berga Trail

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El podi del Campionat de Catalunya d’Ultra per Equips  s’ha resolt amb la victòria del  Club Excursionista UEC Anoia. 

L’Ultra Serra Ensija de la Berga Trail ha donat el tret de sortida a l’ 11a Copa Catalana de Curses d’Ultra Resistència de la FEEC i ha acollit el Campionat d’ultra per equips.

Fins a 65 corredors amb llicència FEEC han deixat Berga a les 6:30 del matí per enfrontar un recorregut que ha patit modificacions a causa de la mala meteorologia prevista. El circuit ha quedat escapçat en la seva baixada i la posterior pujada de Saldes,  fent prop de 13 km més curt el recorregut original. Una retallada que ha fet accelerar el ritme de cursa i que finalment ha estat una decisió encertada quan la pedregada ha fet acte de presència cap al migdia als Rasos de Peguera.

Alejando Villarino (Club d’Atlestime Can Mercader) i Sau Domenech (Club Esp. d’activitats de muntanya Parets-CAM) han estat els guanyadors indiscutibles d’aquesta Ultra Ensija. Han sortit junts i han creuat junts la línea de meta amb un temps de 4:54:18 marcant un ágil ritme de cursa que els ha fet acabar per sota de les 5 hores superant els més de 45 km que han restat després de la retallada en el recorregut.  Alexandre Urbina (Inverse Team Trail) ha estat el tercer a meta, a 15 minuts dels primers i ho ha fet amb un impressionant sprint escapant del quart classificat, Ramón Nicolás Fernandez (Club Excursionista UEC Anoia) que li ha fet lluitar pel tercer calaix fins al final.

En fémines, les tres primeres dones a meta han anat intercanviant posicions en una cursa que ha estat molt ajustada. Esther Franch ha fet bona gala avui de la seva veterania. Més conservadora al principi es feia amb el lideratge arribant primera al punt més alt dels Rasos de Peguera sobre el km 12, perseguida de prop per la vigent Campiona d’Ultres de la FEEC Laia Gilibets. (Inverse Team Trail – Trail Solsonès)

Franch ha conservat el lideratge fins al final amb un temps de 6:29:24,  però no ha estat fàcil. Judit Lamas (Club Esp. de Muntanya Cameta Coixa) ha estat una brillant perseguidora, passant a Gilibets, s’ha posat segona i finalment s’ha penjat la medalla de plata a tan sols 38 segons de màster 50 Ester Franch. Gilibets qui es proclamà Campiona de Catalunya Ultra en aquesta mateixa cursa el 2022, puja al tercer calaix en una carrera ben lluitada i a menys de 10 minuts de Franch.

El podi del Campionat de Catalunya d’Ultra per Equips ha estat pels 3 integrants del Club Excursionista UEC Anoia, els veterans Ramón Nicolas Fernández, quart a meta, Raquel Fénandez, cinquena dona a meta i segona veterana i Joan Rosich.

La segona cita, i encarregada de tancar el circuit de Copa catalana d’Ultraresistència, será la XI Edició de la Trepitja Garrotxa Solidària Ultra una cursa exigent, de 84 km amb 4.750 metres de desnivell amb sortida des d’Oix.