FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/03/2019

Ester Casajuana i Zaid Ait Malek guanyen la Cameta Coixa

Curses per Muntanya

Miravet s’ha convertit un any més en l’escenari de la Cameta Coixa. L’11a edició ha comptat amb un total de 700 participants aquest diumenge 10 de març. La prova, organitzada pel Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa, ha obert la 18ª Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC amb un total de 21 quilòmetres i uns 1.300 metres de desnivell positiu en la categoria absoluta.

En una jornada marcada per unes temperatures elevades per l’època de l’any, els corredors han sortit de l’emblemàtic castell de Miravet per endinsar-se per camins i senders fins arribar al riu Ebre. L’itinerari marcat per terreny pedregós també ha comptat amb una part tècnica en forma de cresta d’un total de 2 quilòmetres de llargada. La cursa ha finalitzat a la plaça del poble amb tot l’escalf dels seus habitants i seguidors.

Podi masculí La Cameta Coixa

Zaid Ait Malek (CEM La Cameta Coixa) corria a casa. Guanyador de les edicions de 2015 i 2016, el corredor marroquí s’ha fet també amb la victòria el 2019. L’atleta ha parat el cronòmetre a 1 hora 55 minuts i 49 segons, i ha estat seguit durant tota la cursa pel mallorquí Alejandro Forcades que ha arribat a meta amb un temps total d’1 hora 56 minuts i 47 segons. Guillem Campeny (AE Matxacuca), ha tancat el podi amb un temps de 1 hora 58 minuts i 10 segons.

Podi femení La Cameta Coixa

Pel que fa la categoria femenina, Ester Casajuana (Club Excursionsta Alliberadrenalina) s’ha proclamat guanyadora amb 2 hores 29 minuts i 59 segons. La segona classificada, representant l’entitat organitzadora, ha estat Virgínia Pérez que ha parat el cronòmetre a les 2 hores 32 minuts i 53 segons. En tercer lloc, la corredora que fa tot just poques setmanes estrenava el títol de Campiona de Catalunya de Snowrunning, Mesi Arcos (Club Muntanyenç Sant Cugat), ha ocupat la tercera posició i ha aconseguit parar el temps a les 2 hores 40 minuts i 43 segons.

Quatre proves conformen la 18ª Copa Catalana de Curses per Muntanya

Enguany el calendari de curses per muntanya ha experimentat canvis importants. D’aquesta manera, la 18ª Copa Catalana ha començat amb la mítica Cameta Coixa a Miravet. La seguirà la Ultra Cerdanya durant els dies 18 i 19 de maig i el 3 d’agost es podrà participar a la tercera prova del calendari, l’SkyRace Valls d’Àneu. El calendari es tacnarà amb la 20ª Taga2040 evo el 15 de setembre.

Paral·lelament també tindrem 4 curses que conformen la 10ª Copa Catalana de Curses Verticals i 3 curses que formen la 8ª Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, a part dels habituals Campionat de Catalunya, que enguany incorporen les modalitats d’Universitari i Snowrunning. Aquest últim celebrat ja el passat 23 de febrer a Vall de Núria.