FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 26/05/2021

Estanys de la Pera aprofitarà el seu entorn per oferir activitats de muntanya aquest estiu

Cerdanya BTT Escalada esportiva Refugis

Aquest estiu, el refugi Estanys de la Pera (Cerdanya) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya aprofitarà el seu magnífic entorn natural per oferir diferents activitats de muntanya per a tots els gustos. Per als més intrèpids hi haurà la possibilitat de fer un curs d’escalada en els voltants del refugi; aquells a qui els hi agrada una bona dosi d’adrenalina podran gaudir d’una excursió guiada en BTT; i els que prefereixen un ritme més pausat podran realitzar un taller de fotografia emmarcat en un entorn inigualable. A més, aquells que no vulguin abandonar aquesta fantàstica ubicació poden realitzar més d’un curs o, fins i tot, tots tres.

Descobrir els Estanys de la Pera en BTT

Dos ciclistes experimentats, la Sílvia Roca i en Roger Villena, seran els guies d’aquesta activitat que es realitzarà el cap de setmana del 12 i 13 de juny. Roca i Villana van recórrer mig món l’any 2016 amb les seves bicicletes, partint de l’Índia i fins a arribar a Terrassa (Vallès Occidental), després d’un any pedalant per diferents països d’Asia i Europa. Així doncs, aquests dos aventurers seran els encarregats de portar als participants d’aquesta activitat per camins de muntanya amb fantàstiques vistes de la Cerdanya i el Cadí fins a arribar al refugi Estanys de la Pera. A la nit, després d’un bon sopar al refugi per recuperar energies, Roca i Villena explicaran les aventures viscudes recorrent mig món en bicicleta.

El matí següent els participants tindran temps lliure per gaudir de l’entorn del refugi i tindran la possibilitat de fer una breu excursió als cims de la zona. Després de dinar serà l’hora d’acomiadar-se dels Estanys de la Pera en una última sortida en bici fins al punt de trobada.

Només podran participar persones familiaritzades amb la pràctica de la BTT, ja que l’activitat requerirà com a mínim pedalar durant un recorregut de 20 km de distància i 800m de desnivell positiu el primer dia. Depenent del nombre i el nivell dels participants hi haurà la possibilitat de realitzar dos recorreguts alternatius, un més fàcil i un altre més extens i amb més desnivell.

Curs de fotografia en un magnífic entorn natural

El refugi Estanys de la Pera proposa un taller de fotografia de natura el cap de setmana del 3 i 4 de juliol, just quan les muntanyes de la Cerdanya estan en la seva màxima esplendor. Al llarg d’un cap de setmana immersos en la natura, la fotògrafa professional Adriana Olsina donarà eines per poder observar la bellesa que envolta als participants del taller amb un ull personal i creatiu. Els alumnes aprendran a plasmar aquesta observació personal en imatges, a través del mòbil o una càmera de foto. A més, el curs permetrà als alumnes conèixer algunes aplicacions senzilles d’edició d’imatges amb les quals poder retocar les captures abans de la seva publicació en les xarxes socials.

Cap de setmana d’escalada als Estanys de la Pera

Per últim, els més intrèpids podran passar un cap de setmana d’escalada als Estanys de la Pera, independentment del seu nivell. Aquells que no han escalat mai podran realitzar un curs d’iniciació i els més experimentats rebran tota la informació necessària per poder gaudir al màxim de les parets prop del refugi Estanys de la Pera. A la nit, després d’un bon sopar, els participants podran compartir les seves experiències i aprendre sobre el fantàstic món de l’escalada esportiva. El curs es realitzarà el cap de setmana del 10 i 11 de juliol.

Tots els participants, inclosos els que faran el curs d’iniciació, hauran de portar el seu material: casc, arnès, peus de gat i bossa pel magnesi.

65 anys del refugi Estanys de la Pera

Enlairat a 2.357 m d’altitud, el refugi Estanys de la Pera es troba al vessant sud del port de Perafita, al costat dels estanys de la Pera. L’equipament, inaugurat l’any 1957, és punt de pas del GR 11.10, una de les variants del sender de gran recorregut transpirinenc per excel·lència, que comunica la Cerdanya amb el Principat d’Andorra. L’edifici segueix el mateix patró arquitectònic que els refugis Sant Jordi i Serra d’Ensija, amb una porta d’entrada pels tres equipaments.

Es tracta d’un indret ideal pera la pràctica de l’excursionisme a l’estiu i de l’esquí de muntanya i les raquetes de neu a l’hivern, amb uns perfils de muntanyes majoritàriament força arrodonits, ideals per a la pràctica d’aquesta disciplina de muntanya. L’estiu és una època ideal per anar-hi amb nens, ja que el seu accés és força ràpid i fàcil.

Amb aquests tres cursos, Estanys de la Pera vol donar diferents opcions perquè persones amb interessos ben variats puguin gaudir del fantàstic entorn dels Estanys de la Pera mentre s’ho passen bé aprenent noves habilitats. Tota la informació referent al tres cursos es pot trobar a la pàgina web del refugi. Les inscipcions ja estan obertes i es poden fer a través del correu estanysdelapera.refugi@feec.cat o trucant al telèfon 606991473.