FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Es reactiva la plataforma ‘Salvem Mont-rebei’ | FEEC

Notícies - 29/12/2016

Es reactiva la plataforma ‘Salvem Mont-rebei’

Excursionisme Societat

La Plataforma “Salvem Mont-rebei” torna a caminar després que alguns ajuntaments de la zona, diputacions de Lleida i Osca i l’empresa aragonesa PRAMES s’han proposat cobrar a tots aquells que transcorrin pel congost a causa de la massificació del territori.

P_20161228_201817Des de la plataforma es proposa la creació del “Manifest del moviment excursionista de Catalunya” amb la representació de la (FEEC) Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i les seves entitats del territori afectat, el (SAM) Societat Amics de la Muntanya a Tremp (Pallars Jussà), el (CEB) Centre Excursionista de Balaguer (la Noguera) i el (CEL) Centre excursionista de Lleida (el Segrià). La Federació Catalana d’Espeleologia i la (FEC) Federació Ecologistes de Catalunya, representada per la seva entitat al territori, (IPCENA) Institució de Ponent per a la Conservació i l’Estudi de l’entorn Natural.

Després d’una primera trobada realitzada aquest mateix dimarts 28 de desembre amb representants de les diferents entitats a Lleida, s’ha decidit que el mateix Manifest ha de servir per proposar diferents accions de regulació que aniran acompanyades d’un estudi de l’impacte real en el terreny per a mostrar la postura clarament contrària a la proposta d’intent de cobrament.

Volem fer constar, la manca de planificació d’aquest espai únic, i el retard històric
de la declaració com a parc natural tota la Serra de Montsec, en són dos de les
principals causes de la situació actual.

Així les entitats excursionistes i ecologistes, com a usuaris tradicionals, volen mostrar el seu total desacord amb aquesta decisió, ja que limitaria el dret a l’accés a un espai de titularitat pública.

Foto portada: Jaume L. Guasch (AE Pedraforca)

logoplatmontrebei