FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/11/2017

Es presenten les seleccions catalanes d’hivern més internacionals

Esquí de muntanya Raquetes de neu

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha presentat a la Fira de la Muntanya de Vic les seves seleccions d’hivern. Les seleccions d’esquí de muntanya i raquetes de neu  aquesta temporada tornaran a representar a Catalunya en competicions internacionals.

La selecció catalana d’esquí de muntanya participarà en diferents proves open de la copa del món de l’especialitat, així com a diferents proves d’àmbit europeu i mundial. La selecció començarà la seva pretemporada del 19 de novembre al 2 de desembre amb una estada als Alps, a Tignes.

Les principals proves internacionals on participaran els components del combinat català seran: Pierra Menta (França), del 14 al 17 de març i Tour de Rutor (Itàlia), del 23 al 25 de març.

El seleccionador català Joan Cardona ha assegurat a la presentació que “aquest any tenim poc a fer a Espanya i ens centrarem en les competicions internacionals”. La selecció catalana d’esquí de muntanya de fet deixarà de participar en els campionats espanyols, on ha competit fins ara i on ha aconseguit ser campiona a la darrera edició.

La selecció i la FEEC han pres aquesta decisió com a conseqüència del moment que viu el país i la resposta de l’Estat espanyol. Així, els esportistes catalans que vulguin participar en els campionats espanyols ho podran fer com a club però no com a selecció catalana.

La FEEC seguirà potenciant la participació en les diferents proves del calendari mundial on pot prendre part la selecció catalana.

Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya 2017 Foto / Miquel Taverna

La selecció de raquetes de neu també s’ha presentat a la Fira de Muntanya de Vic. El combinat que dirigeix Just Sociats iniciarà el seu camí internacional participant a principis del mes de gener a la clàssica Ciaspolada, a Itàlia.

La mirada de la selecció està posada al campionat d’Europa que es disputarà a Guils (Cerdanya) i que serà la primera prova organitzada per la nova Federació Internacional de Raquetes de Neu (ISSF). Catalunya, que és una de les fundadores de la nova federació, competirà com a selecció al costat dels equips nacionals europeus.

El president de la FEEC, Jordi Merino, ha destacat el paper que juguen les seleccions catalanes per ajudar a internacionalitzar el nom de Catalunya en l’àmbit esportiu i l’alt nivell d’aquestes en les diferents competicions que participen.