FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 19/11/2021

Es presenta la temporada competitiva d’Esquí de Muntanya a Catalunya

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La nova temporada de competició d’Esquí de Muntanya començarà aquest pròxim 8 de desembre a la prova dels Isards Atac Skimo (Ski Club Camprodon) i s’allargarà fins al mes d’abril amb l’última cursa de la Copa Catalana FEEC-Dynafit i algunes curses populars.

Un cop més el calendari aposta per buscar proves a diferents punts del territori català i per una vinculació estreta amb les estacions d’esquí de FGC, on es disputaran les diverses curses verticals i els campionats de Catalunya.

La Copa FEEC-Dynafit en territori de parla catalana

La que serà 38a edició de la Copa Catalana FEEC-Dynafit tornarà a fer una aposta convençuda pels diferents territoris del pirineu de parla catalana. Així la Copa no se centra només en curses dins del principat i comptarà amb una cursa a la Catalunya Nord i una a Andorra.

El tret de sortida de la Copa el donarà el 9 de gener, una de les proves més consolidades i més alpines com és la Traça Catalana. La prova nord catalana, amb sortida i arribada a l’estació dels Angles. Marc Pinsach (CE Cassanenca) i Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) es van emportar l’última edició d’aquesta prova que acostuma a tenir regust a Copa del Món, amb un recorregut espectacular al voltant de la zona dels Perics.

La Copa passarà per Andorra el 20 de febrer, en el que serà la segona cursa de la competició a La Sportiva Skimo que es consolida dins del calendari de la FEEC.

Les dues últimes proves es disputaran a la Vall de Núria amb la 22a Pocatraça organitzada pel CE Olot i a Certascan on La Cursa de Certascan-Trofeu Sergi Escalera, tancarà aquesta edició de la Copa FEEC-Dynafit. 

La ripollenca Queralt Riba (CE Ripoll) i l’empordanès Ignasi Ferrer (CE Baix Empordà) són els darrers campions de la Copa abans de la pandèmia.

Aquest any hi haurà un hibrid de competicions a la Copa per equips i individuals. Així la Traça Catalana, puntuarà per equips i individual.  La Sportiva Skimo i Certascan puntuaran per equips i Pocatraça en categoria individual. Tot sumarà a la classificació general.

Les verticals amb FGC

La 17a Copa Catalana de Curses Verticals tornarà passar per les estacions de muntanya que gestiona FGC. Així la cursa d’Isards Atac que donarà el tret de sortida a la temporada es disputarà a les pistes de Vallter 200o, la Crononúria a la Vall de Núria, la 14a Crononiu a les pistes de la Molina i la Vertical Valls d’Àneu a les pistes d’Espot Esquí.

El calendari tornarà a oferir quatre proves repartides per tot el territori català i que servirà per confeccionar una copa molt competitiva i atractiva pels participants.

La cerdana Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team) i el vallesà Guillem Farriol (UE Matadepera) defenseran títol aconseguit fa dues temporades després de la suspensió de l’última edició.

Sis Campionats de Catalunya

L’Esquí de Muntanya és un dels esports en constant creixement al nostre país i arreu del món. Fruït d’això la seva entrada ja oficial als pròxims JJOO d’hivern que se celebraran a Milano-Cortina l’any 2026.

Aquest any des de la FEEC s’ha tornat a fer una clara aposta per mantenir els diferents campionats de Catalunya de les modalitats que presenta aquest esport.

Els més matiners es faran ja aquest mes de desembre a Vallter on es disputarà dins de l’Isards Atac Skimo el Campionat de Catalunya en categoria Sprint, disciplina aquesta on els esportistes catalans destaquen a nivell mundial. El mes de febrer a les Valls d’Aneu es disputaran de forma conjunta, el mateix cap de setmana,  els Campionats de Catalunya Vertical i de Relleus.

El campionat de Catalunya de llarga distància recupera la cursa clàssica per excel·lència al Ral·li del CEC al mes de març a la Val d’Aran. Aquell mateix mes la 22a Pocatraça serà novament la seu del campionat de Catalunya individual a la Vall de Núria i tancarà la temporada el campionat de Catalunya per equips a principis d’abril a Certascan.

A més a més el calendari el completaran fins a cinc proves open i cinc curses populars.

Decarrega el calendari en PDF 

Consulta Calendari