FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/06/2018

Es presenta el Raidaran, campionat d’Europa de Raids d’Esports de Muntanya

Raids d'esports de muntanya

Balaguer ha estat la localitat escollida per presentar i donar el tret de sortida al Raidaran 2018. Enguany la prova torna a acollir el campionat d’Europa de Raids d’Esports de Muntanya, després d’un any d’aturada i transició de la prova. El Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya de Balaguer, amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), és l’entitat encarregada de l’organització del raid.

El Raidaran, amb un recorregut lineal, sortirà des de Balaguer el diumenge 1 al vespre i arribarà fins a Girona, el dissabte 7, després de sis dies de competició i aventura. La prova inclou llargues seccions de btt i kayak, combinades amb trekkings molt exigents i en terrenys de mitja i alta muntanya, sempre en orientació. Els participants del raid no coneixeran fins al dia abans de la sortida el recorregut proposat per l’organització.

Més de 25 equips vinguts d’arreu d’Europa

El Raidaran comptarà amb una àmplia representació internacional, amb 26 equips vinguts d’arreu d’Europa. Tots els equips compten amb 4 components, dels quals un com a mínim ha de ser una dona.

En un raid tan llarg és complicat determinar els favorits però sobre el paper i tenint en compte els resultats d’altres proves, els tres equips txecs parteixen com a principals rivals a batre i màxims aspirants al podi final. Entre els 26 equips es troba un únic equip català, dos equips gallecs i un equip basc.

L’arribada instal·lada a Girona rebrà als primers equips a partir del divendres. La previsió és que els millors acabin el raid amb un total d’unes 110 hores acumulades en cursa. El màxim d’hores per completar el Raidaran és de 139 i la meta es tancarà el dissabte 7 de juliol a les 17:00 h.

L’equip guanyador del Raidaran rebrà un premi molt especial: una plaça directa per participar en el campionat del món, que enguany es disputa a l’Illa de la Reunió.