FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Es fa la primera avaluació dels danys provocats per l’allau caiguda a l’entorn del refugi de Vallferrera | FEEC

Notícies - 24/04/2015

Es fa la primera avaluació dels danys provocats per l’allau caiguda a l’entorn del refugi de Vallferrera

A principis de març una allau va afectar l’entorn del refugi de Vallferrera (el Pallars Sobirà), trencant el pont que travessava el barranc d’Areste i que porta a l’edifici des del pont de la Molinassa. Per aquest motiu, es recomana a tots els excursionistes que siguin molt prudents si volen accedir al refugi fins que no s’hagi arranjat el seu pas.

Aquestes són les conclusions que es van treure després de la visita que van fer a la zona afectada per l’allau fa uns dies els responsables del Parc Natural de l’Alt Pirineu, juntament amb una tècnica de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, membres del Grup d’Alta Muntanya del Cos d’Agents Rurals, membres del Projecte Boscos de Muntanya i veïns d’Àreu, acompanyats pel guarda del refugi de Vallferrera, Juanma Arroyo.

El pont del barranc d’Areste ha quedat destruït, centenars d’arbres arrancats i algunes senyals i trams del camí deteriorats. Al Pla de Boet també hi hagut danys en la pleta del bestiar. Així que es fongui la neu del tot es procedirà a reparar els danys. Fins aleshores sigueu prudents al passar pel camí d’accés al refugi.

Fotografies: Parc Natural de l’Alt Pirineu