FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/02/2016

Es convoquen un curs d’àrbitre d’esquí de muntanya i un curs de traçador de competició

Esquí de muntanya Formació

logo_eeam_homologadoLa Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza dos cursos especialitzats d’esquí de muntanya: d’una banda, un curs d’àrbitres i per l’altra, un curs de traçadors de competicions. Tots dos cursos estan homologats per l’Escola Espanyola d’Alta Muntanya (EEAM) de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) i estan previtos pel mes de març.

Els cursos se celebraran entre l’11 i el 20 de març. Hi haurà sessions de tèoric i pràctic entre l’11 i el 13 de març al refugi Xalet UEC de La Molina i sessions de tèoric i pràctic a Esterri d’Àneu i pràctiques tutoritzades entre el 18 i 20 de març durant la 52a Cursa UEC Bassiero. La formació està destinada a dotar a les competicions d’esquí de muntanya de l’equip tècnic adequat per a la preparació d’itineraris, supervisió i arbitratge. Els alumnes que superin els cursos tindran la capacitat de preparar els itineraris d’una competició d’esquí de muntanya d’acord amb el reglament, amb els requisits de seguretat i atractius pels competidors.

Durant la formació s’haurà de superar una prova teòrica, una de física i tècnica i realitzar un treball pràctic. La prova física i tècnica no serà superior en dificultat als requisits d’accés. El director dels cursos és Xavi Fanlo, àrbitre i traçador i membre de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) i de l’Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus (ACNA), i els professors són àrbitres d’esquí de muntanya de la FEEC, la FEDME i l’ISMF, especialitzats en els diferents continguts dels cursos.

L’inscripció s’ha de fer abans de l’1 de març fent arribar la documentació pertinent a l’Àrea Tècnica de la FEEC per correu electrònic o presencialment a la seu de la FEEC (Rambla 41, 08002 Barcelona). Aquí podeu trobar més informació del contingut dels cursos i el cronograma dels cursos. Un cop superat els cursos, la titulació serà expedida per la FEEC i homologada per la FEDME.