FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Es convoquen cursos de monitor i instructor de diverses modalitats per la propera tardor i hivern | FEEC

Notícies - 18/08/2015

Es convoquen cursos de monitor i instructor de diverses modalitats per la propera tardor i hivern

Excursionisme

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) convoquen quatre cursos dirigits a tots els federats, per la propera tardor i hivern. S’ofereix un curs de monitor d’excursionisme, i tres cursos d’instructor d’excursionisme, instructor d’escalada i instructor d’alpinisme.

Els federats que estiguin interessats en el curs de monitor, han d’haver superat les proves d’accés al curs prèviament i voler realitzar aquestes tasques dintre les entitats. Els que vulguin fer el curs d’instructor, han de ser ja monitors, haver superat les proves d’accés al curs de l’especialitat corresponent i voler realitzar aquestes tasques a les entitats i clubs excursionistes adherits a la FEEC. L’objectiu d’aquesta formació és donar coneixements i eines a l’alumnat perquè un cop acabat el curs pugui desenvolupar aquestes funcions com a monitors i instructors en el si de l’entitat.

La figura del monitor és la que dóna suport en la dinamització de les activitats que organitzen les entitats excursionistes i a la vegada promou les diverses activitats de muntanya en el si de les mateixes entitats. És el primer pas per ser formador benèvol a les entitats mitjançant la titulació d’instructor de l’especialitat. L’instructor, per la seva banda, és la figura que realitza les tasques formatives i a la vegada organitza, dirigeix i controla les activitats de muntanya que es fan a l’entitat excursionista.

Els interessats han d’estar federats i haver superat les proves d’accés. El calendari previst per als cursos comprèn entre el 17 d’octubre i el 7 de febrer i s’allarga fins al març i abril en la modalitat d’alpinisme. Els cursos duren entre 93 hores el curs de monitor d’excursionisme i les 200 hores dividies en dos blocs del curs d’instructor d’alpinisme.

Podeu consultar tota la informació, especificacions i requisits a la secció de Formació del web de la FEEC i trucar al 934 120 777 per a resoldre qualsevol dubte que tingueu. També podeu enviar un correu electrònic a l’adreça formaciofederativa@feec.cat.