FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/04/2015

Es convoca la primera edició del Premi Rafael Patxot i Jubert a un treball de recerca, bibliogràfic o d’assaig

Cultura Societat

L’Institut d’Estudis Catalans ha convocat la primera edició del Premi Rafael Patxot i Jubert, dins la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2016. La iniciativa l’ha promoguda el Consell Assessor, emmarcada dins l’objectiu de divulgar l’obra de Rafael Patxot, científic, astrònom, escriptor i un dels mecenes de la cultura catalana més importants del segle XX, del qui enguany se celebraran 51 anys de la seva mort.

Les bases se centren en un treball de recerca, bibliogràfic o d’assaig sobre algun dels aspectes afins a la trajectòria intel·lectual i científica de Patxot. El premi va dirigit a les persones, entitats o institucions acadèmiques que tenen com a objecte d’estudi la cultura popular catalana, particularment pel que fa a la conservació del patrimoni, l’excursionisme en la descoberta del territori i la llengua catalana.

El treball ha de ser inèdit i redactat en català i no premiat anteriorment. El termini d’admissió és el 3 de desembre de 2015 a les 13 hores, a l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme 47, 08001 Barcelona). El premi s’atorgarà a l’abril del 2016.