FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 16/05/2023

Equador de la temporada, amb aires de Romànic

Bages Caminades de resistència Excursionisme

El Circuit Català de Caminades de Resistència ha passat pel nord del Bages i el Berguedà. Una de les caminades que està agafant més nom els darrers anys, La Romànica, ha estat escenari del que era ja la quinzena caminada de la temporada.

L’organització del CE Navàs ha definit com a “èxit” aquesta nova edició de la caminada després de pràcticament quatre anys d’entrebancs com a conseqüència de la pandèmia.

Un total de 111 participants han recorregut els 83,5KM del trajecte amb sortida a plena nit i ben equipats amb frontal.

La caminada comença a les 10 del vespre de dissabte i els primers van aconseguir arribar amb 9h i 40min quan feia poc s’havia llevat el diumenge. Les baixes temperatures per ser un mes de maig i alguna gota van acompanyar als participants.

La Medium de 48km, va començar el diumenge a les 7h del matí la van fer 110 participants. Des de l’organització remarquen “les felicitacions dels participants dels bons avituallaments amb molt menjar i beure, i menjar adaptat per cel·líacs a cada control, i del bon rotllo que hi havia tan a la prova com en tots els controls”.

Els mateixos organitzadors recorden que “apart d’aquestes dues proves que entraven a la FEEC es va realitzar una Minor de 38km i la “Hòstia”, un recorregut semblant amb bici. Molt contents perquè en total van participar unes 500 persones i va ser un gran dia per La Romànica i per Navàs”.

La Romànica és una prova esportiva plena de cultura i història, que transcorre per les ermites romàniques de la Catalunya Central, resseguint el camí marcat pel GR 176.