FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Entre Castells
Foto: Entre Castells

Notícies - 18/02/2020

Entre Castells Kids inaugurarà el Circuit Català d’Escoles Trail

Alt Empordà Curses per Muntanya

El Grup Excursionista Capgirell ja té enllestida la setena edició de la cursa de muntanya ENTRE CASTELLS 2020, que se celebrarà el cap de setmana del 13, 14 i 15 de març.

L’esdeveniment està format per un cap de setmana ple d’activitats, en especial, les curses (ENTRE CASTELLS SPRINT 10 KM, ENTRE CASTELLS EXPRESS 20 KM i ENTRE CASTELLS TRAIL 35 KM), proves que transcorren totalment pel Parc Natural del Cap de Creus, amb l’objectiu que el participant senti l’escènica del mar, la muntanya i l’historia d’aquest espai tan important al llarg de l’historia.

Aquest any l’organització a apostat per donar molta més visibilitat a l’esport de base i la formació, per aquest motiu la prova ENTRE CASTELLS KIDS i la ENTRE CASTELLS BTT, passaran a ser curses que formaran part dels calendaris del diferents Circuits Catalans Federatius. L’ENTRE CASTELLS KIDS serà la primera prova del nou Circuit Català d’Escoles Trail, organitzat per FEEC, que engloba un total de 5 proves arreu de Catalunya.

Aquest any tornarem a tenir presencia internacional a la ENTRE CASTELLS 2020, amb la participació de corredors de França, Andorra, Bèlgica, Dinamarca i Itàlia, a més dels corredors vinguts d’altres comunitats autònomes com Mallorca, Osca, Madrid, Valencia i País Basc. Activitats infantils, xerrades de professionals del món de l’activitat física i l’esport i tallers per a totes les edats complementaran un cap de setmana de molt moviment esportiu a la comarca de l’Alt Empordà.

Amb la suma de totes aquestes proves i activitats que es faran duran el cap de setmana d’ENTRE CASTELLS 2020, hi ha la previsió de mantenir, i fins i tot augmentar, les més de 3.000 persones, entre participants i visitants que van passar l’any passat per Vilajuïga. L’organització espera situar a Vilajuïga com un dels indrets referents dels Esports Outdoor de Catalunya.

Dins de l’organització s’ha treballat, es treballa i se seguirà treballant per la protecció i la conservació del medi ambient, a més de la conscienciació a tots els participants de les diferents proves que formant parta del cap de setmana d’ENTRE CASTELLS. Fruit d’aquesta feina, aquest any 2020 s’ha rebut una condecoració d’Excel·lència Ambiental que atorga l’Associació Espanyola de Trail Running.

A dia d’avui, ja són moltes les marques interessades en formar part d’aquest cap de setmana complert de Trail Running, i és per això que ja queden molts pocs espai per poder presentar productes i/o serveis a la ja consolidada Fira de Muntanya i Esports d’Aventura, que estarà oberta durant tot el cap de setmana al Centre Cultural i Esportiu de Vilajuïga.