FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/07/2015

Entra en funcionament la ‘webcam’ del refugi Serra d’Ensija, al Berguedà

Amb la voluntat de difondre al màxim la muntanya i potenciar la seguretat dels excursionistes, l’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha posat en funcionament la webcam instal·lada al refugi Serra d’Ensija, que fins ara no es trobava operativa.

Aquesta fantàstica eina de difusió és una finestra del refugi oberta a tots els internautes del món. Ofereix imatges a temps pràcticament real del que passa en l’entorn d’aquest equipament. Està orientada al nord-oest i ofereix una vasta panoràmica dels prats que envolten el refugi i de la serra del Cadí i el Pedraforca, que sobresurt al costat esquerre de la imatge.

Aquesta webcam és la segona implementada en la xarxa de refugis de la FEECi s’uneix a la que ja té el refugi Estasen, situat al peu del Pedraforca. L’objectiu de l’Àrea de Refugis de la FEEC és dotar en un futur a més refugis de la xarxa amb aquesta eina.

El mes de setembre de 1964 la FEEC va inaugurar el refugi Serra d’Ensija, el seu onzè equipament de muntanya en aquell moment. Situat en una magnífica raconada envoltada de prats, ben a prop de la màxima elevació de la serra d’Ensija, el Cap de la Gallina Pelada (2.321 m), és un equipament ideal tant per passar-hi la nit com per aturar-s’hi a fer un mos. Ensija és l’únic refugi guardat d’aquesta serralada prepirinenca, situada al Berguedà. L’any passat s’hi va fer una important inversió amb la remodelació total de la cuina, la renovació de la instal·lació solar fotovoltaica i la millora del sistema de captació d’aigua, i es van celebrar els 50 anys del refugi.