FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/08/2023

En marxa una important actuació de millora al refugi de Vallferrera

Pallars Sobirà Refugis

A principis d’aquesta setmana la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha començat una important actuació de millora al refugi de Vallferrera, situat al terme municipal d’Alins (Pallars Sobirà), al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

L’acció consistirà a renovar completament la instal·lació fotovoltaica del refugi, completament obsoleta i que no permetia al guarda treballar en les millors condicions. Concretament, s’instal·laran 18 nous mòduls d’alt rendiment (12 es col·locaran a la teulada i 6 a terra en l’estructura ja existent). En aquests moments els tècnics estan preparant l’estructura que permetrà col·locar els 12 plafons en la coberta del refugi. En un principi les obres s’allargaran fins a finals de la pròxima setmana.

L’acció es complementarà amb la renovació de les bateries, inversors i reguladors, que permetran al refugi augmentar notablement la seva capacitat de producció d’energia, la qual cosa és bàsica per un equipament aïllat d’aquestes característiques.

Visita del coordinador de refugis de la FEEC a diversos equipaments de la xarxa

Aprofitant que és temporada alta per gairebé la pràctica totalitat dels refugis de la xarxa de la FEEC, Ramon Tornero, el coordinador de refugis de la Federació, està realitzant una sèrie de visites a diferents equipaments de la xarxa, tant per copsar de primera mà les necessitats dels guardes i els refugis que gestionen com per veure in situ les diferents accions de millora que s’han dut a terme durant les darreres setmanes. Tornero ha visitat fins al moment els refugis d’Estasen, Estanys de la Pera, Serra d’Ensija, Vallferrera i la Morera de Montsant i durant els pròxims dies continuarà amb aquesta tasca.