FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Els tècnics avancen amb les tasques de rehabilitació de la via ferrada la Teresina de Montserrat | FEEC

Notícies - 28/02/2015

Els tècnics avancen amb les tasques de rehabilitació de la via ferrada la Teresina de Montserrat

Amb el tancament temporal de la via ferrada la Teresina els treballs de rehabilitació continuen en marxa. Tècnics de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) estan duent a terme l’actuació de forma consensuada amb els integrants del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat i el Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Aquestes tasques de rehabilitació consisteixen en la substitució dels materials per elements inoxidables i la instal·lació del cable de seguretat que garanteixi en tots els casos un itinerari solvent. La rehabilitació l’està duent a terme personal expert en la matèria, ja que es tracta d’itineraris amb una gran afluència de persones. Així doncs, s’estan repassant els punts d’ancoratge amb parabolts-químics de subjecció del cablejat, així com tot el cablejat i la instal·lació de cable de seguretat, s’estan reviant els graons col·locats i valorar la possibilitat de col·locar-ne de nous i finalment es reforçaran els trams finals de cable i les capçaleres verticals.

El projecte de la via ferrada la Teresina de Montserrat va avançant i esperem poder gaudir d’aquest territori amb plena seguretat en poc temps.