FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 06/02/2022

Els relleus d’esquí de muntanya debuten a Espot

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

El primer campionat de Catalunya de la modalitat de relleus d’Esquí de Muntanya s’ha celebrat a l’estació d’Espot amb un total de deu equips.

Els relleus és la disciplina més nova de l’Esquí de Muntanya i els equips estan formats per tres integrants i són mixtes.

L’estrena d’aquesta modalitat com a campionat de Catalunya ha servit per veure els membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya competir a un alt nivell i per confirmar que els esportistes catalans són uns dels grans especialistes en els relleus.

Cal recordar que als JJOO de la joventut celebrats a Lausana l’any 2020, on va debutar l’esquí de muntanya com a esport olímpic, els esportistes catalans van aconseguir la medalla de bronze.

Baños, Alvarez del Val i Selles primers campions

La cerdana Laia Sellés, el berguedà Enric Baños i el vallesà Gael Àlvarez s’han proclamat campions de Catalunya de relleus i s’han convertit així en els primers en aconseguir-ho en l’estrena de la modalitat.

Sellés i Baños són dues de les promeses del planter inesgotable de l’escola de l’AE Mountain Runners del Berguedà que segueixen treient formades d’esquiadors de muntanya a tenir en compte els pròxims anys, juntament amb Gael Àlvarez (CE Mindundis team) van aconseguir parar el cronòmetre per sota els vint-i-cinc minuts amb un temps de 24:55.

Oriol Oliver (Ski Club Camprodon), Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aroon Alvarez (CE Mindundis Team) van pujar al segon calaix entrant a meta a poc més d’un minut de l’equip guanyador i Tomeu Comellas (AE Mountain Runners del Berguedà), Biel Pujol (CE Farners) i Aina Garreta (CE La Pobla de Segur) van tancar el pòdium, a un minut i mig de l’equip guanyador.