FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/11/2013

Els Parcs Naturals de Barcelona fan una crida per celebrar el Dia Internacional de les Muntanyes

Excursionisme Societat

Dia Internacional MuntanyaLa Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de diverses entitats, entre les quals hi ha la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), han organitzat diverses activitats pel Dia Internacional de les Muntanyes.

Amb el lema “Puja un cim i comparteix aquest dia amb tothom”, des de la Diputació de Barcelona es fa una crida perquè la gent que s’animi a pujar un cim, es faci una foto i la pengi a les diferents xarxes socials. La campanya es posa en marxa el proper 1 de desembre i finalitza l’11 del mateix mes coincidint amb el Dia Internacional de les Muntanyes.

Des de la Plataforma “We Love Mountains” s’han creat perfils a Facebook, Instagram i Twitter, amb el hashtag #welovemountains, per difondre a través de les xarxes socials l’exposició de fotografies i crear àlbums que recullin les experiències. L’objectiu és crear un Mapa de les Muntanyes 2013 on es puguin localitzar els diferents cims que s’hagin pujat durant la campanya.

Per difondre la diada, des de finals de novembre fins el cap de setmana del 14 i 15 de desembre, també hi ha preparades activitats arreu del territori.

Dins d’aquesta programació, la Diputació presenta un seguit de rutes i excursions guiades pels parcs, activitats escolars, exposicions d’art, mercats del Parc a taula i tasts de vins i oli de muntanya, menús de les muntanyes o campanyes de recapte d’aliments.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en la redacció d’un document, que recull l’acord amb les entitats excursionistes de l’àmbit del Parc natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Aquest document s’ha creat per expressar les bones pràctiques en la realització d’activitats excursionistes en aquest espai natural protegit i es farà públic a través de la Diputació de Barcelona el mateix Dia Internacional de les Muntanyes.

Dia Internacional de les Muntanyes

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar l’11 de desembre com el Dia Internacional de les Muntanyes, per crear consciències de la importància que tenen les muntanyes per la vida i per assenyalar les oportunitats i les limitacions del desenvolupament sostenible de les zones muntanyoses.Aquest any, l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) ha ideat una campanya, en què es relaciona la necessitat de cuidar del medi ambient amb la sostenibilitat i l’eradicació de la pobresa.

Aquesta campanya, amb el lema “Mountains- Key to a Sustainable Future”, promou, mitjançant un vídeo promocional, la valoració de la importància que tenen les muntanyes per tal de conduir el món cap a un creixement econòmic sostenible i per l’eradicació de la pobresa.

La FAO ressalta la importància dels béns i serveis derivats de les regions muntanyoses pel desenvolupament sostenible del planeta. D’aquesta manera, s’intenta conscienciar sobre com les noves oportunitats poden aportar beneficis a les comunitats dels altiplans i de les terres baixes, sense que això signifiqui una degradació dels socio-ecosistemes.