FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/12/2021

Els ‘Juanjo Garra’ premien activitats alpinístiques al Caucas, les Grandes Jorasses o Geòrgia

Alpinisme

La Federació d’Entitats d’Excursionisme de Catalunya (FEEC) ha adjudicat les subvencions del Premi Juanjo Garra per a les activitats d’alt nivell i expedicions del 2021, repartint un total de 7.500 €. La Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions 2021 ha estat formada per; Ferran Latorre – Alpinista i Director Tècnic Esportiu de la FEEC, Marcial Aleman – Col·laborador Junta Directiva de la FEEC, Joel Vilà – Adjunt al Director Tècnic Esportiu de la FEEC, Toti Valés – Alpinista i Alfons Valls – Apinista.

Les 10 activitats rebudes han estat valorades pel grup d’experts a través de cinc ítems: la dificultat tècnica, la dificultat psicològica, el compromís de la ruta, la localització i la creativitat. Cada un dels ítems ha estat valorat del 0 al 10 pels components del jurat, la suma dels quals va resoldre la classificació final.

Obertures, repeticions i víes noves entre les tres primeres premiades

L’alpinista del CE Banyoles, Bernat Villarasa Llorente, s’ha emportat el primer premi, de 1.300€, d’aquesta edició dels Juanjo Garra per l’Obertura de dues vies al massís del Caucas conjuntament amb el basc Mikel Ironiza.

Villarasa ha superat a Tasio Martin i Eudald Pascual del CE LLeida i la seva segona repetició de Mad Max a les Grandes Jorasses que s’ha emportat el segon premi dotat amb 1.000€.

El tercer lloc ha estat per un dels que no falta mai a la cita, Roger Cararach (Piolet Negre), que amb la nova via a la cara oest del Ushba 4.710m al Caucas Georgià dotat amb 1.100€.

 

Resolució de la Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions 2021