FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Liqen Media
Foto: Liqen Media

Notícies - 23/07/2019

Els joves del CTAC tanquen temporada a Bolívia, amb l’obertura de sis vies

Alpinisme Centres de tecnificació

Diuen que tot el que és bo s’acaba, i en aquest cas és cert. Després de tres anys, els joves del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) posen punt i final a un grup que es va formar el 2017. Aquell febrer començava treballant l’escalada en gel i en terreny mixt al Pirineu i ha acabat amb una concentració d’un mes a Bolívia que ha culminat amb l’obertura de sis vies en diferent terreny.

Els joves que van participar en aquesta aventura sudamericana van ser: Júlia Busquets (Centre Excursionista de Navàs), Ruth Fornos (Centre Excursionista Alta Ribagorça), Ester Godina (Club Excursionista Madteam), Octavi Puntas (Club Esquí Berguedà (SE)), Albert Valpuesta (Centre Excursionista de Catalunya), Adrián Martínez (Centre Excursionista Parets) i Antoni Bach (Club Excursionista Moianès Independent), acompanyats dels tècnics Roger Cararach i Adrià Chueca.

El 15 de juny deixaven Barcelona amb les motxilles i petates carregats de material per passar un mes a la Cordillera Real boliviana. L’arribada a la ciutat de la Paz, ja els situa directament a gairebé 4.000 metres, començant amb rapidesa la fase inicial d’aclimatació.

La primera setmana la van passar a Quimsa Cruz, una zona minera a prop del conegut massís del Mururata, de 5.300 m, i que s’hi accedeix des del llogaret de Viloco. Allà van realitzar escalades en algunes de les nombroses agulles de roca de la zona, grimpades senzilles, i excursions als principals cims de la regió. Qualsevol activitat que es realitzi a una altura al voltant dels 5.000 metres ja és una bona primera fase per començar a posar el cos en marxa a aquestes alçades.

Els primers dies ja es feien escalades a la paret de la “Gran Muralla” i a la zona del “Saturno”, activitats sobre roca granítica perfecta i nombroses fissures, un terreny força Pirinaic en general.