FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/07/2015

Els joves de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya corren la quarta prova de la Copa d’Espanya

Curses per Muntanya

La província gallega d’Ourense ha acollit la quarta prova de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya, la Chandrexa Trail, celebrada aquest cap de setmana amb la participació de sis dels joves de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). S’han disputat dues curses, l’absoluta, de 33 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu, i la júnior, de 21 quilòmetres.

David Prades, Gemma Colomé i Mikel Besora, dues plates i un bronze en categoria promesa

La cursa, marcada per la forta calor com la resta de curses que s’estan disputant aquest estiu, tenia un traçat amb poques zones ombrívoles, algun tram d’asfalt i algun de pista forestal, que la van fer més ràpida. Durant els primers quilòmetres Andreu Simón (Club Excursionista Madteam) es va col·locar amb el grup capdavanter i al quilòmetre 9 va començar a liderar la cursa, malgrat veure’s afectat per la calor juntament amb la resta de corredors. El podi final el van formar el gallec Elpidio Gómez (3 hores, 13 minuts i 28 segons), i els andalusos Mario Olmedo (3 hores, 17 minuts i 50 segons) i Iván Ortiz (3 hores, 19 minuts i 7 segons). David Prades (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Mikel Besora (Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball) van aconseguir la segona i tercera posició en categoria promesa, amb uns temps de 3 hores i 26 minuts, i 3 hores, 34 minuts i 39 segons respectivament.

El podi femení l’ha encapçalat la corredora madrilenya Paula Cabrerizo (3 hores, 42 minuts i 33 segons), seguida de les basques Marta Sevillano (4 hores, 8 minuts i 36 segons) i Zuriñe Frutos (4 hores, 17 minuts i 34 segons). Gemma Colomé, del Centre Excursionista Refalgarí, va aconseguir ser 5a en categoria absoluta penjant-se la plata de la categoria promesa.

Jan Margarit i Marc Traserra, plata i bronze en la cursa júnior

Els més joves van sortir a les 10 hores del matí i van recórrer 21 quilòmetres del mateix circuit que la cursa absoluta. Marc Traserra (Associació Esportiva Matxacuca) i Jan Margarit (Centre Excursionista Pontsicà) van sortir al capdavant juntament amb l’andalús Abdelfatah Dalal i al quilòmetre 9 van passar en segona i tercera posició, llocs que ja van mantenir fins al final. El podi el van formar el corredor andalús amb un temps d’1 hora, 38 minuts i 2 segons, seguit dels catalans, amb un temps d’1 hora, 42 minuts i 48 segons per Traserra, i d’1 hora, 47 minuts i 13 segons per a Margarit.