FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/03/2023

Nous descomptes en refugis del Canigó

Conflent Federats Refugis

Els federats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya gaudiran d’un 20% de descompte en el servei de mitja pensió en els refugis guardats de les Conques, Sant Guillem i Batera, tots ells situats al vessant sud del massís del Canigó, durant els pròxims tres anys.
Aquest avantatge és fruit de l’acord de col·laboració signat entre la FEEC, el Sindicat Mixt Canigó Grand Site, els ajuntaments de Cortsaví i Prats de Molló i la Comunitat de Comunes de l’Alt Vallespir, el passat 11 de març al refugi les Conques.
Per part de la Federació l’acord el va rubricar el seu president, Jordi Merino, que va estar acompanyat en l’acte protocol·lari de signatura de l’acord pel vicepresident primer i cap de l’Àrea de Territori, Josep Casanovas; i per Ramon Tornero,
coordinador de refugis de la Federació.

Els federats de la FEEC tindran un descompte del 20% a Conques, Sant Guillem i Batera

Cal recordar que aquest acord arriba després de que aquest mateix any la FEEC hagi signat un acord amb les federacions d’Astúries, Aragó i Navarra per tenir també descomptes en els refugis d’aquestes federacions.

Aquest acord de Correspondència Mutua de Refugis permet actualment als federats i federades de la FEEC no habilitar la llicència FEDME per poder anar a refugis de Navarra, Aragó, Astúries i Euskadi. Ara cal sumar-hi aquest nou acord amb la Catalunya Nord per a seguir sumant avantatges per a tots aquells que tinguin la llicència federativa de la FEEC.

Per part del Sindicat del Canigó va signar l’acord Hermeline Malherbe, la seva presidenta; per part de l’ajuntament de Cortsaví, propietari del refugi Batera, el seu alcalde, Antoine Chrysostome; per part de l’ajuntament de Prats de Molló, propietari del refugi les Conques, el seu alcalde, Claude Ferrer; i per part de la Comunitat de l’Alt Vallespir, propietari del refugi SantGuillem, el seu president, Claude Ferrer.

Tres refugis de la volta del Canigó

Enlairat a 1.600 metres d’altitud, al refugi de les Conques, es troba situat al terme municipal de Prats de Molló. A les Conques s’hi pot arribar en vehicle. Al refugi de Batera (1.465 m), situat al terme de Cortsaví, també s’hi arriba en vehicle. El refugi de Sant Guillem (1.277 m), situat al terme del Tec, és l’únic dels tres refugis que no s’hi arriba en cotxe. S’hi accedeix a peu després d’una bonica caminada des de l’aparcament de la Llau superant 434 metres de desnivell.

La volta o ‘tour’ del Canigó és una ruta que es pot fer circular a través dels diferents refugis que envolten un dels cims icònics de Catalunya. Aquest circuit permet barrejar l’excursionisme i la història d’una muntanya plena de llegendes, literatura i zones mineres, actualment tancades.

L’acord és vigent des de l’11 de març i en primera instància tindrà una durada de 3 anys, fins a l’11 de març de 2026. Per gaudir d’aquest 20% de descompte en la mitja pensió els federats hauran de presentar al refugi la llicència federativa en vigor.

 

Josep LLusà i Àrea de Comunicació FEEC