FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/01/2016

Els esquiadors catalans sumen tres medalles a la Font Blanca, primera prova de la Copa del Món

Esquí de muntanya

L’estació de Vallnord (Andorra) ha acollit aquest dissabte dia 16 la cursa individual de la Font Blanca, primera prova del circuit de la Copa del Món de la International Ski Mountaineering Federation, federació a la que està adherida la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Una meteorologia adversa des de primera hora del matí -amb forts vent i neu- ha fet que es modifiqués el traçat inicial del circuit i que el tret de sortida es donés amb retard, a les 11.15 hores.

Kilian Jornet, del Club Poliesportiu Puigcerdà, ha sigut el guanyador de la cursa individual en categoria absoluta. Jornet ha anat bona part del recorregut per darrere de Michele Boscacci, però a l’última volta ha remuntat i ha acabat creuant la línia de meta amb 10 segons de ventatja sobre l’italià, marcant un temps de 1 hora 23 minuts i 48 segons. El tercer classificat ha sigut Werner Marti. Oriol Cardona, de l’Ski Club Camprodon, ha realitzat una gran cursa aconseguint una meritòria 15a posició. Miguel Caballero, del Club de Muntanya de la Vall d’Aran, ha acabat també entre els 30 millors, entrant en 29a posició. Marc Pinsach, de la Colla Excursionista Cassanenca, no ha pogut estar a la línia de sortida a causa d’uns forts dolors estomacals.

En categoria femenina la victòria ha sigut per la noruega Emelie Forsberg, amb un temps d’1h 43 minuts i 15 segons. Les esquiadores catalanes han realitzat un excel·lent paper i han ocupat les altres dues places del podi. Clàudia Galícia, de l’Ski Club Camprodon, ha sigut segona, i Laura Orgué, de la Unió Excursionista Urgellenca, tercera.

En la resta de categories, Oriol Cardona, de l’Ski Club Camprodon, ha sigut tercer en espoir masculina. Júlia Casanovas, de l’Ski Club Camprodon, i esportista del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), ha sigut vuitena en categoria júnior femenina.

Fotografies / ISMF

[table id=212 /]