FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Els esquiadors catalans, entre els millors a la Copa del Món d’Esquí de Muntanya | FEEC

Notícies - 21/03/2016

Els esquiadors catalans, entre els millors a la Copa del Món d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF) ha finalitzat aquest passat cap de setmana a Prato Nevoso (Itàlia), amb la celebració de la Mondolé Ski Alp. Després de tres dies de competició s’han decidit les classificacions finals de les modalitats individual, vertical i esprint. Els esquiadors catalans han aconseguit destacats resultats en les tres modalitats, sumant vuit medalles entre totes les categories i disciplines.

Classificació final de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Individual

En categoria absoluta masculina, Kilian Jornet (Club Poliesportiu de Puigcerdà) s’ha proclamat campió de la Copa del Món. El català ha dominat durant tota la copa i només ha cedit una victòria al seu rival més directe, l’italià Michele Boscacci, segon a la copa, a l’Alpiniski.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha aconseguit el bronze en categoria espoir, i ha sigut el segon millor català de la general absoluta amb una 27a posició. Marc Pinsach ha sigut 35è (Colla Excursionista Cassanenca) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon) 55è.

En categoria absoluta femenina, Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon) ha aconseguit la medalla de bronze. A més de la tercera plaça de podi per Galícia, quatre catalanes més han entrat al Top 20 final. Marta Garcia (CE de Calldetenes) ha sigut 8a, Laura Orgué (UE Urgellenca) 12a, Marta Riba (CE de la Pobla de Segur) 14a, i Mireia Miró (UE de Catalunya) 20a.

Júlia Casanovas (Ski Club Camprodon) i Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà), ambdues membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), han sigut 9a i 11a en categoria júnior.

Classificació final de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Vertical

Kilian Jornet també ha sigut el campió categoria vertical, i aconsegueix el doblet a la Copa del Món. Jornet no ha tingut rival en aquesta modalitat, guanyant les tres proves disputades. La primera va ser a Andorra, a la Font Blanca.

El segon millor de la general masculina torna a ser Oriol Cardona, en 19a posició, i també aconsegueix la 3a plaça en categoria espoir. Marc Pinsach ha sigut 22è, i Joan Reyné (Ski Club Camprodon) 36è.

Laura Orgué (UE Urgellenca) ha sigut bronze a l’absoluta femenina. Orgué ha liderat la general de la copa durant part la temporada, però una desafortunada lesió la va apartar de l’última part de la competició. Marta Garcia i Clàudia Galícia entren al Top 10, en 6a i 7a plaça, respectivament. Marta Riba ha sigut 12a, i Mireia Miró 15a. En categoria júnior Maria Illa i Júlia Casanovas han sigut 9a i 10a, respectivament.

Classificació final de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Esprint

Marta Garcia s’ha proclamat subcampiona en la modalitat més jove de l’esquí de muntanya de competició. Gran temporada per a la catalana en aquesta modalitat, on també ha sigut segona al Campionat d’Europa. Clàudia Galícia l’ha acompanyat al podi, en tercera posició, i aconsegueix la seva segona medalla de bronze a la copa mundial. Marta Riba ha sigut 32a. En categoria júnior Júlia Casanovas i Maria Illa han sigut 10a i 11a, respectivament.

En categoria masculina, Oriol Cardona ha sigut el millor dels catalans en aquesta modalitat. El petit dels Cardona ha sigut 5è de la classificació general, i medalla de plata en espoir. Marc Pinsach ha quedat en 21a plaça i Joan Reyné en 64a.

 

Fotografies / Jordi Santacana i ISMF

[table id=212 /]