FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/06/2014

Els esportistes del CTAC es concentren a Chamonix amb l’objectiu fixat en els Andes de Perú

Alpinisme

Els esportistes del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) de la FEEC s’han concentrat a Chamonix a finals de maig i principis de juny. Les properes concentracions, programades per als mesos de juliol i agost, es reralitzaran als Andes de Perú, on es donarà per finalitzat el calendari formatiu del primer semestre, dedicat íntegrament a l’alpinisme.

Els esportistes que s’han desplaçat fins a la concentració a la zona de Chamonix han estat: Adrià Chueca (Club Excursionista i d’Activitats Esportives Piolet Negre), Àlex Vicedo (Associació Esportiva Pallars), Bernat Vilarrasa (Centre Excursionista de Banyoles), Eric Riba (Unió Excursionista de Matadepera), Carlos Morillo (Unió Excursionista Catalunya de Gràcia), i Ricard Garcia (Unió Excursionista de Matadepera), amb el coordinador de la concentració, Elies Coll (Centre Excursionista de Terrassa).

En diferents equips, els alpinistes han fet una part de 250 metres del corredor “Charlet-Ghilini” (III 5 80º M5), 200 metres del corredor Kollop (II 3 70º) i el corredor “Coturier” (60º, 1.100 metres) des d’on, després de més de 8 hores, han arribat a l’espectacular cim de la Verte (4.140 metres). Des del cim, han realitzat els 13 ràpels fins a la glacera de Talèfre. Segons el coordinador de la concentració, Toti Valès, els membres del CTAC han realitzat una molt bona activitat malgrat les males condicions climatològiques.

En vistes als Andes de Perú

La concentració a la zona de Chamonix s’ha fet amb l’objectiu de preparar els alpinistes per al proper viatge a Perú. Per això han practicat l’encordament glacial, les tècniques de corredors, en gel i mixtes, els ràpels en terrenys de neu i gel, i la tàctica logística. A més, l’entrenament s’ha fet a 4.000 metres, per poder notar les sensacions en alçada.

Fotografies: Eric Riba