FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Els esportistes del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya es concentren a la Cerdanya | FEEC

Notícies - 14/10/2014

Els esportistes del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya es concentren a la Cerdanya

Esquí de muntanya

La població de Guils de Cerdanya ha estat el punt de trobada dels esportistes del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), que s’han concentrat per a una nova activitat aquest cap de setmana de l’11 i 12 d’octubre.

El dissabte, un grup ha estat fent treball tècnic d’esquí de rodes fins arribar a l’estació d’esquí de fons de Guils Fontanera, mentre que l’altre grup ho feia caminant amb bastons seguint el GR. Una vegada tots els esportistes han arribat a dalt, els dos grups han intercanviat l’activitat feta i els primers han entrenat caminant amb bastons i els altres han fet esquí de rodes. Durant l’activitat els dos grups han realitzat diferents exercicis per millorar la coordinació, propiocepció i buscar la transferència que ens dóna el caminar amb bastó a l’esquí de muntanya.

El diumenge, es van haver de canviar les activitats establertes prèviament perquè el dia va començar ennuvolat i amb pluja. Els esportistes es van desplaçar fins al pavelló de Bolvir on es van fer diferents sessions de treball de força, i circuits coordinatius i de velocitat per acabar fent una sessió general d’estiraments. Durant les sessions els tècnics del CTEMC han dirigit i supervisat els exercicis per a una correcta execució.

El grup d’esportistes del CTEMC que la primavera passada va participar a un Curs d’assitència immdiata a l’accidentat de muntanya, suport vital bàsic, ha donat informació de les nocions bàsiques a la resta de companys.