FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/07/2014

Els esportistes catalans destaquen a la marató del Sentiero 4 Luglio, a Itàlia

Curses per Muntanya

Els corredors catalans Marc Pinsach, de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, Jessed Hernàndez i Pere Aurell han aconseguit la segona, la tercera i la quarta posició de la prova italiana que enguany ha celebrat el 20è aniversari el diumenge passat 6 de juliol. L’espectacular paisatge alpí del Sentiero 4 Luglio fa que la prova rebi el nom de “la marató del cel” dins el sector muntanyenc.

El líder de la prova, però, ha estat l’italià Tadei Pivk amb un temps de 4 hores i 14 minuts. Pinsach ha fet un temps de 4 hores i 25 minuts, molt seguit per Jessed Hernàndez, que ha arribat 5 minuts després, i de Pere Aurell, 7 minuts més tard. La dificultat de la cursa, que és molt tàctica, va de menys a més, complicant-se a mesura que els quilòmetres avancen per senders, corriols, pendents i caigudes verticals, crestes i seccions exposades. La prova recorria una distància de 42 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.700 metres i un desnivell negatiu de 2.750 aproximadament.

Una prèvia per a la cursa de l’Olla de Núria – Dynafit

La cursa del Sentiero 4 Luglio ha estat la prèvia per a la gran prova de l’Olla de Núria – Dynafit, que se celebra aquest proper diumenge 13 de juliol, en la qual tant Marc Pinsach com Jessed Hernàndez són grans favorits, juntament amb Emmanuela Brizio, guanyadora femenina de la prova italiana. L’Olla de Núria celebra enguany la seva vuitena edició i, una vegada més, recorrerà els pics que envolten la Vall de Núria.