FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Gerard Campderros
Foto: FEEC - Gerard Campderros

Notícies - 02/07/2024

Els esportistes catalans brillen al Mundial Juvenil de curses per muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Els esportistes catalans van brillar al 8è Mundial Juvenil de curses per muntanya disputat a les muntanyes de Bar, al sud de Montenegro, els passats 28 i 30 de juny.

Un cop més, els joves corredors de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya van completar un gran campionat i es van penjar fins a catorze medalles. Catalunya torna a demostrar la bona feina que es fa des dels planters de les escoles de curses per muntanya i des del mateix Centre de Tecnificació de l’especialitat (CTCMC). De fet, dels dotze convocats per la federació estatal, vuit d’ells van ser de la FEEC. Gabriela Lasalle, però, va ser baixa de darrera hora.

Prova vertical

La competició va donar el tret de sortida el passat divendres amb la disputa de la prova vertical. El recorregut comptava amb una distància de 5 km amb un desnivell positiu de 1.000 m.

Pel que fa a la categoria U23, Laia Montoya (Club Esp. 2×2 Santpedor) va penjar-se la medalla de plata. En relació amb la categoria Youth C masculina, Lluís Puigvert (Club Esquí Girona) i Ïu Net (Ass. Esp. Trail Xics Montseny) van fer plata i bronze, respectivament.

El protagonista de la Youth B va ser Biel Sagués (Club Excta. Moianès Independent), qui va situar-se al capdamunt del podi. En la categoria femenina, Uma Plans (Club Excta. Moianès Independent) es va enfilar fins al quart lloc.

Respecte a la categoria dels més joves, la Youth A, Núria Calzada (Club Excta. Madteam) va aconseguir l’or. En la masculina, Joan Guiteras (Club Excta. Moianès Independent) i Gerard López (Club Excta. UECANOIA) van sumar, per ordre, una plata i un bronze.

Prova de skyrace

Diumenge va ser el torn per a la prova de skyrace, on els joves corredors catalans van sumar set medalles més. En les categories U23 i Youth C, el recorregut va ser de 21 km i un desnivell positiu de 1.600 m. Laia Montoya va tornar a repetir el metall, la plata. Pel que fa a la Youth C masculina, Lluís Puigvert va pujar fins al segon lloc del podi. El quart esglaó va ser per Ïu Net.

El recorregut de les dues categories restants, la Youth B i la Youth A, era diferent. En aquest cas, 12 km i un desnivell de 800 m. En la Youth B femenina, Uma Plans va fer un tercer lloc. En la masculina, l’or va ser per Biel Sagués.

La participació dels més joves a la prova de Skyrace va suposar més medalles per als catalans. Núria Calzada, aquest cop, va assolir la tercera línia de la classificació. En la categoria masculina, Gerard López i Joan Guiteras van penjar-se la plata i el bronze, respectivament.

A més a més d’aquestes medalles, en el rànquing combinat se’n van sumar set més.

El planter català de curses per muntanya, doncs, torna a demostrar el seu domini amb aquesta actuació brillant al 8è Mundial Juvenil de l’especialitat disputat a Montenegro.

Classificacions completes