FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/09/2014

Els escaladors catalans fan podi al Campionat d’Espanya d’Escalada en bloc celebrat a Saragossa

Escalada esportiva

Saragossa ha acollit el Campionat d’Espanya d’Escalada en Bloc on han competit diversos escaladors de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva aquest diumenge 27 de setembre. La sorpresa han estat els guanyadors, que abans de començar la competició no eren els favorits per endur-se la victòria.

La catalana Marieta Cartró (Club Esportiu Universitari Enginyers de Telecos) ha aconseguit la primera posició dins la classificació femenina, empatant amb la murciana Teresa Troya, i en canvi Eileen Jubes, que es creia que s’enduria la victòria, ha quedar tercera. Jubes ha començat la prova bé però ha defallit en els últims blocs, fet que ha permès que avancessin Cartró i Troya.

En la categoria masculina, la Selecció Catalana també ha pujat al podi amb Marco Jubes (Associació Esportiva Deu Dits), que ha aconseguit el tercer lloc, per darrere de Cristian Gutiérrez i Javi Cano.

La competició ha aplegat una gran quantitat de públic per veure vuit nois i vuit noies escalant quatre blocs cadascú amb cinc minuts per resoldre els problemes. La prova s’ha celebrat a la pista multiusos de l’edifici Puerto Venecia, organitzada per la Federació Espanyola d’Esports i Escalada (FEDME), Top30 i Dock39.