FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/04/2016

Els equips Cardona-Reyné i Martínez-Izard, Campions d’Espanya d’Esquí de Muntanya per equips

Esquí de muntanya

La 58a edició del Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC, organitzat per el Centre Excursionista de Catalunya, s’ha disputat a l’entorn del Pla de Beret (Vall d’Aran), el diumenge dia 10. La cursa ha clausurat la Copa Catalana FEEC-Millet d’Esquí de Muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i també ha decidit els nous campions d’Espanya de la modalitat.

Un total de 86 equips han pres la sortida a les 8.30 hores des del Pla de Beret. Els esquiadors de la categoria absoluta masculina han cobert un circuit de 15 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell aproximadament. En categoria femenina el circuit ha sigut de 13 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell. L’organització ha retallat el recorregut inicialment previst degut a la inestabilitat meteorologica.

El Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC opta a acollir una de les proves de la propera Copa del Món d’Esquí de Muntanya, al 2017. Membres de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF) han estat presents al ral·li per realitzar un informe tècnic i valorar la candidatura.

Cardona-Reyné i Martínez-Izard, Campions d’Espanya d’Esquí de Muntanya per equips

El Ral·li del CEC ha acollit el Campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya per equips. Els equips catalans han dominat clarament en quasi totes les categories, des de la cadet fins a veterans.

Oriol Cardona i Joan Reyné, ambdós de l’Ski Club Camprodon, i representant a la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC, han guanyat el ral·li, en 1 h i 11 minuts, i s’han proclamat Campions d’Espanya d’Esquí de Muntanya per equips. Cardona comenta: “Des de la primera pujada hem agafat avantatja als nostres perseguidors. Quan hem sabut que la cursa es retallava després de la tercera pujada a causa del mal temps hem accelerat més, i hem guanyat amb comoditat. A nivell personal ha sigut un honor compartir victòria amb el Joan Reyné. Els dos competim a la mateixa categoria, entrenem junts i som grans amics. A aquestes alçades de la temporada tots anem molt cansats, aquesta medalla és una gran recompensa a l’esforç i treball realitzat”. El segon equip a meta ha sigut el format per Luis Alberto Hernando i Kiko Navarro, i el tercer, Miguel Caballero (CM de la Vall d’Aran) i Jordi Palomares (CE Cerdanya Pirineus).

Lourdes Martínez (CE Vall d’Aran) i Ares Izard (CE Lleida) han sigut les guanyadores en categoria femenina absoluta, parant el cronòmetre en 1 hora i 42 minuts, i són les noves Campiones d’Espanya d’Esquí de Muntanya per equips. Rocío Monteoliva i Sofia García ha sigut el segon equip classificat. La tercera plaça al podi l’ha ocupat l’equip format per Yaiza Barajas i Ana Alonso.

Fotografies / Ramón Regí i Antoni Massagué

[table id=212 /]