FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/03/2016

Els equips Bes-Palomares i Martínez-Izard, Campions de Catalunya d’Esquí de Muntanya per equips

Esquí de muntanya

El Campionat de Catalunya d’Esquí de Muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha disputat en el marc de la 52a Cursa del Bassiero, a les Valls d’Àneu, el diumenge dia 20. La cursa, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona, i amb centre neuràlgic a la població d’Esterri d’Àneu, ha reunit més d’una setantena d’equips disposats a lluitar pel títol i gaudir d’una festa de l’esquí de muntanya.

El tret de sortida de la cursa s’ha donat passades les 9 h del matí. L’organització havia decidit el dia abans sortir una hora més tard per garantir unes millors condicions en cursa. Els esquiadors que han optat al Campionat de Catalunya han cobert un espectacular circuit, superant 2.200 metres de desnivell, repartits en quatre pujades. El punt culminant de la cursa ha sigut la pujada al cim del Bassiero, a 2.904 metres.

La parella formada per Toti Bes (CE Girona) i Jordi Palomares (CE Cerdanya Pirineus) s’ha proclamat campiona de Catalunya d’Esquí de Muntanya per equips, marcant un temps de 2 hores i 40 minuts. A poca distància han arribat els subcampions, Xavier Sadurní (Ski Club Camprodon) i Alfons Gaston (UE Urgellenca). L’equip de Roger Reguant (Ski Club Camprodon) i Daniel Vilà (CE Baix Empordà) ha sigut tercer. Toti Bes ha comentat: “La cursa ha sigut molt bona. Feia temps que no en feia cap d’esquí de muntanya. Grans condicions meteorològiques i un bonic circuit. La lluita per la victòria ha sigut aferrissada. Hem anat tota l’estona quatre equips molt junts. Les diferències s’han marcat als canvis i a les baixades”.

En categoria femenina, l’equip format per Ares Izard (CE Lleida) i Lourdes Martínez (CE Vall d’Aran) s’ha proclamat Campió de Catalunya d’Esquí de Muntanya per equips, amb un temps de 3 hores i 19 minuts. Les subcampiones han sigut Cristina Bes (CE Girona) i Núria Garcia (AE Ekke Lleida), i terceres Pilar Quesada i Elisabeth Bertran (CE Madteam).

Dues proves per acabar la 32a Copa FEEC-Millet per equips

La Cursa del Bassiero ha marcat l’equador de la Copa FEEC-Millet per equips. La 17a PocaTraça, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, que es disputa a l’entorn de la Vall de Núria, el dia 3 d’abril, serà la propera parada de la copa. L’última prova del calendari arribarà el dia 10 d’abril, amb la 58è Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC.

La classificació general de la copa catalana en categoria masculina està molt oberta, i segurament no es coneixeran els guanyadors fins a l’última cursa. En canvi, en categoria femenina, sembla que la lluita pel guardó final el protagonitzaran els equips formats per Ares Izard i Lourdes Martínez, i Pilar Quesda i Elisabeth Bertran. Les primeres acumulen les victòries de la Bassiero i Open Vall de Boí, mentre que les segones van guanyar la cursa Alt Pallars-Certascan i han sigut terceres a la cursa de les Valls d’Àneu.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=212 /]