FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/08/2016

Els corredors catalans entre els millors a la Matterhorn Ultraks

Curses per Muntanya

La població de Zermatt (Suïssa) ha acollit la sisena prova de les Skyrunner World Series, puntuable per a la Copa del Món de Curses per Muntanya, la Matterhorn Ultraks, el dissabte 20 d’agost. Més de 700 corredors han afrontat un exigent recorregut de 48 quilòmetres i 3.600 metres de desnivell positiu, en un entorn alpí dominat en tot moment pel majestuós i emblemàtic Matterhorn.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat amb un equip format per: Marta Molist (AE Matxacuca), Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), Albert Pujol (CE Taradell), Pol Rodríguez (UEC Olesa de Montserrat), David Prades (AE Moutain Runners del Berguedà) i Eugeni Ocaña (AE Granollers). Els han acompanyat el seleccionador Fernando Rosa i el tècnic Pere Rullan.

Eugeni Ocaña, debut amb la selecció catalana i cinquena posició

El corredor de l’AE Granollers, Eugeni Ocaña, en el seu debut amb la selecció catalana ha aconseguit una treballada cinquena posició, amb un temps de 5 hores i 4 minuts. Durant els primers compassos de la cursa el català fins i tot ha arribat a col·locar-se en tercera plaça però finalment ha cedit dues posicions creuant la meta cinquè. El guanyador ha sigut Marc Lauenstein amb un temps de 4 hores i 47 minuts, seguit de Mathys Christian, 4 hores i 51 minuts, i Tamang Tirtha, 4 hores i 53 minuts.

Quatre corredors catalans més han acabat la cursa entre els 20 millors. Pol Rodríguez ha sigut 9è, Eduard Hernández (AE Matxacuca) 13è, Albert Pujol 17è i Daniel Cazalla 18è (AE Matxacuca).

Ragna Debats i Marta Molist, cinquena i sisena

En categoria femenina les corredores de la selecció catalana Ragna Debats, 5 hores i 58 minuts, i Marta Molist, 6 hores i 2 minuts, han sigut cinquena i sisena respectivament. Just darrera seu, en setena posició, ha creuat la meta Sheila Avilés (AE Matxacuca), a cinc minuts de Molist. Paloma Lobera (AE Matxacuca) ha sigut 11a i Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc) 12a. La guanyadora ha sigut Megan Kimmel, actual líder de les Skyrunner World Series, amb un temps de 5 hores i 23 minuts.  Segona ha sigut Michaela Mertova, 5 hores i 46 minuts, i tercera Célia Chiron, 5 hores i 51 minuts.

La cinquena plaça de Ragna Debats a Zermatt la consolida a la segona plaça de la classificació general de les Skyrunner World Series. Per davant seu només es troba Megan Kimmel, que manté una còmoda avantatja de punts. Laura Orgué (UE Urgellenca) ha perdut la tercera plaça en detriment de la basca Oihana Kortazar, que està a 28 punts de Debats.

Fotografies / Fernando Rosa