FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat SOler - FEEC
Foto: Pat SOler - FEEC

Notícies - 21/04/2024

Els Centres de Tecnificació no s’aturen

Curses per Muntanya Esquí de muntanya Curses per Muntanya Esquí de Muntanya

 

Les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya s’han desenvolupat durant aquests dies. El procés de selecció, que avalua les habilitats físiques i tècniques dels aspirants, ha constat de dues parts principals: la part tècnica i la part física, complementada amb una entrevista personal per conèixer millor els candidats.

En la part tècnica, els aspirants han passat per una sèrie de proves supervisades pels tècnics del centre. Aquestes inclouen trams de lliscament amb pells, conversions, descens sense pells en terreny no trepitjat i trams amb pas patinador. S’han avaluat aspectes com la posició corporal, la coordinació dels moviments i l’eficàcia dels gestos tècnics.

Pel que fa a la part física, els aspirants han enfrontat un test vertical amb esquís per avaluar la seva capacitat aeròbica. Han hagut de superar un desnivell positiu de 200 metres en sortides individuals, mentre es registrava la freqüència cardíaca amb pulsòmetres individuals.

Cada aspirant també ha tingut una entrevista personal de 15 minuts per compartir les seves motivacions, compromisos, inquietuds i disponibilitats.

Tot i que el centre de tecnificació compta amb un grup potent i estable, les proves han tingut pocs nous candidats, una tendència que preocupa els tècnics. Pau Gómez, seleccionador i tècnic del CTEMC, ha expressat la seva preocupació per la reducció de la base d’aspirants i l’impuls necessari per ampliar-la.

“La valoració que hem fet de les proves és en general positiva perquè sempre tenim gent que vol entrar i treballem amb un equip potent, però tenim un punt de preocupació per la velocitat en què s’està engrandint aquesta base. En els últims anys la base s’ha fet una mica més petita, i pensem que hem de treballar encara més en l’esport de base. Ara mateix tenim gent molt bona, esportistes d’alt nivell en el que seria el punt més alt de la piràmide competint i tenint resultats en competicions internacionals però no estem detectant un gruix gran d’esportistes que es vulguin incorporar a la disciplina ultimament.  Hem d’ampliar la base de manera que en lloc de que es presentin quatre es presentin quinze o vint joves a les proves d’accés.”

Es preveu que en els pròxims dies es donin a conèixer els detalls finals de la convocatòria.

 

Aquest cap de setmana ha estat intens als centres de tecnificació d’esquí de muntanya i curses de la FEEC. Mentre el CTEMC celebrava les proves d’accés per a la temporada 2024-2025, el CTCMC realitzava una Concentració a Paül per conèixer el terreny per a l’estatal.

 

Mentrestant a Paüls el Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya  s’ha concentrat per fer un entrenament conjunt i fer un reconeixement del terreny de cara a l’estatal de curses per muntanya de cara  a la Trencacims de Paüls 2024 que es durà a terme el 4 i 5 de maig i que esdevnidrà campionat estatal de curses per meuntanya i per Seleccions.

A Paüls han asistit tots els joves del centre, un total de 13 noies i 14 nois entre cadets, juvenils i juniors. Durant la jornada jornada de dissabte, el centre capitanejats per Pere Rullan, van dur a terme una sessió de series llargues buscant ritme de cara al campionat de la FEDME. A la tarda l’equip es va centrar en fer una dinamiques i també entrenament funcional. Diumenge es va tancar la concentració amb un rodatge per reconeixer la totalitat dels recorreguts.

Infantils i cadets disputaran el seu campionat a Asturies els dies 11 i 12 de maig.