FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/03/2019

Els catalans s’emporten quatre medalles al mundial d’esquí de muntanya

Esquí de muntanya

Les medalles aconseguides a l’última prova del Mundial d’esquí de muntanya han fet que els esquiadors catalans tornessin a casa amb bon sabor de boca. Els catalans començaven amb força a la localitat suïssa de Villars-sur-Ollon amb Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) revalidant el títol de campiona del món d’esprint aconseguit dos anys enrere al mundial de Piancavallo (Itàlia). Aquí, Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) es quedava a un pas del podi encapçalat per la suïssa Déborah Chiarello. El banyolí Oriol Cardona (Ski Club Camprodon (SE)) no va poder repetir el bronze aconseguit en l’últim Mundial i es quedava també a les portes amb una quarta posició, però en categoria cadet, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) s’estrenava a les proves internacionals amb una magnífica medalla de plata.

Tot i aquest magnífic debut, els catalans no van tenir sort ni en la prova individual, ni en la vertical ni en la d’equips. Van haver d’esperar a la prova que tancava el mundial, la de relleus, per aconseguir penjar-se de nou el triomf. En noies, Marta GarciaClàudia Galícia, que formaven equip amb la basca Nahia Quincoces, firmaven una segona posició, a només quatre dècimes de les suïsses Jennifer Fiechter, Marianne Fatton i Déborah Chiarello. En categoria masculina, Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) i Oriol Cardona, que compartien equip amb el basc Íñigo Martínez de Albornoz i el madrileny Antonio Alcalde, no van poder superar l’equip italià ni el francès i s’emportaven una treballada medalla de bronze. En cadets, el berguedà Ot Ferrer, acompanyat de l’aragonesa Claudia Valero i el madrileny Diego de la Peña, es quedaven a només 36 segons de pujar al tercer calaix del pòdium.

Marta Garcia durant la prova de relleus

Galícia va sortir marejada a la prova individual, Galícia i, tot i perdre el coneixement després d’arribar a meta, va poder mantenir una quarta plaça, a menys de mig minut de les tres posicions reines. Aquí, Garcia acabava vuitena i el millor resultat masculí era el de Cardona, amb una setzena posició. Només dos llocs rere seu acabava el cassanenc Marc Pinsach, d’una cursa liderada per l’italià Robert Antonioli. El cadet Ot Ferrer tancava el top cinc en categoria cadet.

El mateix passava a la prova per equips. Una vegada més, Galícia es quedava a un pas del podi, aquest cop acompanyada per la del Pi, Marta Garcia, en una cursa encapçalada per l’equip francès compost per Lorna Bonnel i Axelle Gachet-Mollaret. L’equip català Pinsach-Cardona no va tenir opció i va quedar-se a només tres segons de tancar el top ten.

La prova vertical va ser la més complicada i la més conflictiva pels catalans. El petit dels Cardona sortia a donar-ho tot en el que era el seu objectiu de la temporada. Portava mesos preparant-se aquesta cursa a consciència i va acabar amb la sensació de no haver-se pogut exprimir al màxim en trobar-se el que ell ho qualifica com “una cursa planera”. A 47 segons del podi, acabava en vuitena posició. Marc Pinsach, Pere Rullan Pau Coll tancaven el top trenta. En noies, l’osonenca Clàudia Galícia tampoc va trobar les millors sensacions i es va veure separada per pràcticament dos minuts del podi, encapçalat per l’austríaca Andrea Mayr, amb una sisena posició. Garcia, novena.

Sortida de la prova individual, amb Galícia encapçalant les primeres posicions

Amb aquestes dues medalles aconseguides en la primera jornada i les dues obtingudes als relleus de l’última prova, els tretze catalans presents al Mundial d’esquí de muntanya tanquen paradeta pensant en la prova de la Copa del Món que es disputarà també a Suïssa aquest cap de setmana, aquest cop a la localitat de Disentis, al cantó dels Grisons.

Fotos / Maurizio Torri – ISMF