FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEDME
Foto: FEDME

Notícies - 03/03/2024

Els catalans dins l’elit mundial de raquetes de neu

Raquetes de neu Seleccions catalanes

La selecció catalana de raquetes de neu ha disputat el Campionat del Món de Raquetes de Neu 2024, celebrat a l’excepcional paratge de Fuente Dé, a Cantàbria. El mundial ha comptat amb més d’un centenar de participants vinguts d’arreu del món. L’espectacular recorregut de la Picos Snow Running, amb 7,5 km i un desnivell positiu de 400m, s’ha caracteritzat per la seva excepcional bellesa, amenitzat per unes condicions de neu fresca inmillorables que han donat un plus de complexitat al mundial.

El millor resultat amb gust català ha estat per Georgina Gabarró (GE Oliana), qui corria amb l’equip de la federació estatal. Gabarró ha completat el recorregut amb un temps de 0:58:53, a poc més d’un minut de la guanyadora de la prova, l’argentina Verónica Galván, penjant-se la medalla de bronze del mundial.

La selecció catalana, integrada per Laia Andreu (CE Callús), Mireia Hernández (Corredors de Fons de Viladecavalls), Montse Martínez (AE Matxuca), Oriol Farré, ((Club Excursionista Arítjol), Marc Toda (UECAnoia), ha aconseguit estar molt a prop del TOP 10 mundial.

Tot i no prendre la sortida juntament amb altres seleccions i superar un tap important durant els primers minuts de la cursa, la catalana, Mireia Hernández ha aconseguit blindar la quarta posició mundial, a poc més d’un minut de Gabarró, mentre que Montse Martínez ha quedat en onzena posició i Laia Andreu en dotzena, amb 1:03 i 1:04 respectivament. A la masculina, Oriol Farré ha tancat el TOP 10 de la prova.  Marc Toda ha estat el 32è.

Marc Toda, seleccionador català i integrant de la Selecció, ha dit: “El recorregut ha estat en dubte durant tota la jornada a causa de les condicions meteorològiques, però finalment s’ha pogut disputar amb una petita retallada. Hi havia molt de nivell, molta gent bona i hem fet tot el que hem pogut per estar davant amb unes condicions excepcionals en les quals ens enfonsàvem amb tanta neu nova.”

L’equip, cansat però satisfet, ha celebrat els resultats obtinguts i ha posat en valor l’entorn així com el fantàstic ambient de Potes (Cantàbria) , on s’ha dut a terme la cerimònia d’obertura del mundial i també la festa posterior.