FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/06/2014

Els Cantaires Muntanyencs homenatgen a Carles Albesa en el Concert de Primavera

Cultura Societat

Els Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia homenatgen a l’escriptor i excursionista Carles Albesa i Riba, en el XV Concert de Primavera que organitzen a la sala de plens de la seu de l’antic Ajuntament de Gràcia (plaça de la Vila de Gràcia 2, de Barcelona), el proper dissabte 14 de juny a les set de la tarda.

El programa d’activitats s’inicia amb la presentació per part de l’expresident del CEG, Miquel Fernández, i la salutació de la presidenta, Marisa Carreño. La glossa de l’homenatjat va a càrrec de l’excursionista, escriptor i filòleg, Jordi Mir, just abans de donar la paraula a Carles Albesa. La presentació la tancarà la regidora del Districte de Gràcia, Maite Fandos i Payà. La introducció del concert, que té tres parts, la realitzarà la presidenta dels Cantaires Muntanyencs, Glòria Vives. A la primera part actuaran els Cantaires Muntanyencs, dirigits per Víctor Barbé. A la segona part ho farà el Cor d’Antics Cantaires de l’Orfeó Gracienc, dirigits per Esther Palacios. I, la tercera part hi actuaran les dues formacions conjuntament.

El primer director de la revista Vèrtex

Carles Albesa i Riba (Barcelona, 1927), va ingressar al Club Excursionista de Gràcia (CEG) l’any 1947, on ha ocupat la presidència de la Secció de Muntanya, la vicepresidència i la presidència (1971-74). A l’antiga Federació Catalana de Muntanyisme (FCM), va ser assessor de Premsa i Propaganda (1962-66), vocal de la Junta Directiva (1971-74), cofundador i primer director tècnic de la revista Vèrtex (1966-68).

Autor de nombrosos articles i especialitzat en temes muntanyencs i d’història de l’excursionisme, ha publicat diversos llibres. La direcció i la gestió socio-excursionista i la investigació i divulgació de temes excursionistes les ha simultaniejat amb la pràctica de l’excursionisme muntanyenc. L’any 1962, amb un altre soci del CEG -Jordi Ribot, mort prematurament- va repetir la caminada que a principi de segle havia fet mossèn Jaume Oliveras entre el Matagalls i Montserrat en menys de 24 hores. Establerta pel CEG, el 1972, com a marxa excursionista periòdica, ha treballat sempre en la seva organització i l’ha repetit 17 vegades, la darrera amb 77 anys. Actualment, amb dificultats per caminar, dues de les seves motivacions són continuar escrivint i seguir de prop tot el que fa referència a la Matagalls-Montserrat.