FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/01/2018

Els campions de Catalunya d’sprint es decidiran a Tavascan

Esquí de muntanya

L’estació d’alta muntanya Tavascan Pleta del Prat acollirà el campionat de Catalunya d’sprint, organitzat per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, el dia de 10 febrer. La prova s’havia de disputar a La Molina el passat mes de desembre però la falta de neu va provocar l’ajornament.

La modalitat d’sprint en l’esquí de muntanya es desenvolupa en un circuit tancat, amb diferents desnivells i obstacles durant el recorregut, fet que obliga als traçadors a disposar d’una quantitat de neu considerable per dissenyar la cursa.

L’sprint és una disciplina relativament nova i substitueix al que era anteriorment la prova de relleus. Es realitza en un petit circuit que dura entre 4 i 6 minuts, amb un desnivell de 60 metres. Es comença en una zona plana, després es passa a un sector de zetes (o conversions). Al següent tram els participants es treuen els esquís i superen una pujada. Després es tornen a posar els esquís i seguidament realitzen un descens amb portes (similar a un slalom). L’arribada normalment és en lleugera pujada amb pas patinador.

Les inscripcions per la prova estan obertes i es poden formalitzar a través del lloc web de la FEEC.

Foto / Jesús Dyañez